Online ismerkedés – hogyan és miért érdemes nekivágnod!

A társkeresés – mint annyi más is – egyre jobban áttolódott az online térbe. Lehet utálni ezt, de ha nem veszel róla tudomást, akkor az ismerkedős lehetőségek nagy részéről lemaradsz. Az hogy ciki lenne egy régi, évtizedes beidegződés – ma már teljesen elfogadott, sőt – menő.

Ha online ismerkednél, akkor a legjobb helyen vagy, bevezetlek a sikeres társkeresés világába.

Hogyan kezdd el az online ismerkedést?

Ne habozz és kezdd meg az utazásodat az internetes társkeresésben. Tekintsük át a három legfontosabb lépést – igazából ezen fog múlni, hogy sikeres vagy csalódott leszel.

1. Válaszd ki a megfelelő társkereső oldalt

Jelenleg 84 társkereső oldal elérhető Magyarországon – ezek túlnyomó része vagy lehúzás, átverés, vagy nem használják elegen. Kipróbáltam az összeset és véleményem szerint ha szeretnél sikereket elérni ezeket érdemes használni ( és nem a Tindert ):

  • Randivonal: Rengeteg felhasználó minden korosztályban. Mindenképpen ezzel kezd.
  • Szexrandi: Csak szex érdekelne most? Akkor ezt válaszd.
  • CTK: Egyszerű, régimódi – cserébe olcsó és sokan használják.

Részletekbe menően a legjobbakról és hogy hogyan érdemes társkeresőt választani, ebben a cikkben írtam: Legjobb online társkereső oldalak

2. Alakíts ki egy meggyőző profilt

Ebbe a pontba kell talán a legtöbb melót rakni, nagyon sok fog múlni rajta. Egy jó profillal azt fogod bevonzani aki neked is tetszik és jó eséllyel összepasszoltok. Nézelődéshez elég lesz egy kb. üres profil is, de ha komolyabban nekilátnál, akkor foglalkozni kell vele.

Mivel könnyű elrontani, vagy unalmas profilt írni, ebben a cikkben egy rakás jó tippel készültem: Ellenállhatatlan társkereső profil – bemutatkozó szöveg és profilkép

3. Írd meg az első üzenetet

Tetszik valaki? Ne habozz, vedd fel vele a kapcsolatot. Ha az első két pont rendben van, akkor már csak ezt kell mesteri szintre emelni. Kezdő és haladó ismerkedőknek is ajánlom az első üzenettel kapcsolatos cikkemet: Így írj jobb első üzenetet ismerkedéskor – tippek online társkereséshez

Az online ismerkedés előnyei

Még mindig van némi ellenérzés benned azzal kapcsolatban, hogy neten keress alkalmi vagy tartós kapcsolatot, szeretőt vagy házastársat?

Vegyük sorra, miért érdemes beregisztrálnod a társkeresőkre!

Rád van szabva

Az online társkeresők tisztában vannak azzal, hogy a felhasználóik többsége elfoglalt ember, akinek időbeosztása sokszor rendkívül feszes, az életritmusukba pedig nehéz beilleszteni az időigényesebb, klasszikus párkeresést. A regisztrált társkeresők joggal várhatják el tehát, hogy olyan szolgáltatást kapjanak, amelyek idő-és energiatakarékosak, könnyen kezelhetőek, ugyanakkor kellően szórakoztatóak is. Ezért a legjobb online társkeresők profi algoritmusokkal és szűrőkkel, millióféle kényelmi és felhasználóbarát funkcióval, informatív adatlapokkal és valódi felhasználóbázissal segítik őket a társkeresésben.

Egy jól összerakott társkereső oldal olyan, mint egy közösségi média felület, ahol szívesen időzöl naponta többször is, és ahol többféle lehetőséged is van a könnyed kapcsolatteremtésre bárhol és bármikor.

Rengeteg emberrel ismerkedhetsz meg

A társkeresésnek évszázadok óta megvannak a bevett színterei. Régen a bálok, fürdők és társasági események, manapság a munkahelyek, iskolák, szórakozóhelyek és szabadidős tevékenységek adnak némi lehetőséget az ismerkedéshez. Az internet azonban új dimenzióba helyezte a párkeresést, hiszen az online társkeresők jóval több emberrel hozhatnak össze, mint amennyivel a környezetedben és a hétköznapok során találkozhatnál. Így természetesen az esélyeid is sokkal kedvezőbbek lesznek arra, hogy párt találj.

Lehetőséget teremt a kis településeken élőknek is

Az online társkeresők különösen a vidéken és kisvárosokban élők számára jelenthetnek áldást, hiszen az ő esetükben a legkorlátozottabbak az ismerkedési lehetőségek. Egy pár ezer fős faluban vagy községben nagyon kevés emberrel találkozhatsz, és egy idő után el is fogynak a szóba jöhető partnerek.  A virtuális randihelyeken azonban folyamatosan bővül a felhasználóbázis, így akár nap mint nap új emberekkel léphetsz kapcsolatba.

A legjobb választás, ha kisgyermekes szülő vagy

Ha egyedülálló szülőként keresel partnert, akkor gyakran olyan érzésed van, mintha mindenki kerülne, mint egy pestisest. Sokan azonnal menekülőre fogják, amikor az első randin kiderül, hogy gyermeked van, és a találkozások megszervezése is gyakran ütközhet váratlan akadályokba (pl. beteg lesz a gyermek, nincs bébiszitter). A kisgyermekes szülők nem mehetnek szabadságra, a gyerkőcöt pedig bele kell kalkulálni a társkeresési procedúrába is. Érthető, hogy az online társkeresőket a kisgyermekes szülők is imáikba foglalják, hiszen otthonról, a család mellől is lehetőséget adnak az ismerkedésre, és kellően feltérképezheted a partneredet is, mielőtt úgy döntenél, hogy bemutatod őt gyermekeidnek.

Ideális a félénk embereknek

Az online ismerkedés isteni ajándék azoknak, akik introvertáltak, nehezen ismerkednek és szoronganak az ismeretlen helyzetektől. Itt alaposan átgondolhatod, hogy mit osszál meg magadról az adatlapodon, átrághatod és újrafogalmazhatod az üzeneteidet is mielőtt lenyomod az entert, és nem kell egyből a mély vízbe ugranod.

Akik számára fontosabb a másik ember személyisége, értékrendje, és feszélyezik esetleg az intim interakciók, érintések, ezért is indítják szívesebben a társkeresést az online felületeken.

Az internetes társkeresőn könnyebben szólítjuk meg a másikat és a kommunikációra, a tetszéskifejezésre is több lehetőségünk nyílik, vagyis minden szempontból komfortosabb környezetet teremtenek a zárkózottabb embereknek a társkereséshez.

Különleges igényeket is kielégít

A hagyományos partnerkeresés és randevúzás akkor is döcögős lehet, ha különleges elvárásaid vannak (pl. absztinencia, rendszeres templomba járás, vegán életmód, nyitott kapcsolat). A társkereső oldalak és alkalmazások azért is rendkívül népszerűek, mert nem tesznek különbséget társadalmi helyzet, vallás, nem vagy szexuális irányultság alapján. Mindenki egyformán csatlakozhat hozzájuk, és szabadon kereshet partnert – szorongásmentesen, az anonimitását megtartva. Sőt, speciális, tematikus társkeresőkkel állnak a rendelkezésére azoknak, akiknek az átlagostól eltérő vagy különleges igényei vannak.  Kutatások bizonyítják, hogy az LMBTQ közösség tagjai számára ezért is jelentenek biztonságos és előítéletektől mentes platformokat ezek a felületek.

Kényelmes és költséghatékony

Az online társkereséshez mindössze csak egy számítógépre vagy telefonra és működő internetkapcsolatra lesz szükséged. Nem kell kimozdulnod hozzá, nem szükséges kiöltöznöd és kisminkelni magad, virágot venned, asztalt foglalnod és megtankolnod az autód. Egy laza pizsamában, a kanapédon elheverve is válaszolhatsz az üzenetekre, legyél bárhol a világban. Emellett a netes partnerkeresés sokkal költséghatékonyabb alternatívát is jelent, hiszen az internetelőfizetés mellett legfeljebb a szolgáltatás igénybevételéért kell valamennyit fizetned. Persze ez sem kötelező.

Az online társkereső oldalak és alkalmazások költsége ugyanis változó, de többségük sokkal megfizethetőbb, mint például a hagyományos partnerkereső szolgáltatások. Ráadásul sokan kínálnak ingyenes alaptagságot is, így mielőtt előfizetnél az extra szolgáltatásokra, tesztelheted, hogy neked való-e a kiszemelt platform.

A hozzád legjobban passzoló emberek közül válogathatsz

Amikor kiszemelsz valakit magadnak egy szórakozóhelyen, akkor csak az első benyomásaidra támaszkodhatsz, hiszen semmit nem tudsz az illetőről azon kívül, hogy néz ki. Kissé más a helyzet egy társkeresőn, ahol nemcsak fényképeket, videókat, de jó esetben rengeteg információt is megtudhatsz a másik adatlapjáról; és az is kiderül, hogy az illető milyen típusú társat és kapcsolatot keres.

A társkeresés azonban más szempontból is jóval könnyebb feladat az online társkeresőkkel, ahol többféle segítség is a rendelkezésedre áll, hogy ne kelljen azt a bizonyos tűt keresned a szénakazalban.

Rengeteg online társkeresőn találkozhatsz például személyiségtesztekkel, amelyek arra szolgálnak, hogy az algoritmus még tökéletesebb jellemzést kapjon rólad, és ennek alapján ajánljon felhasználókat számodra. Emellett olyan aprólékos szűrőket is beállíthatsz, amelyekkel pontosan leszűkítheted a szóba jöhető partnerek körét.

Ráadásul a kommunikáció sokkal nyitottabb és gördülékenyebb az online társkeresőkön, így villámgyorsan kaphatsz választ mindenféle felmerülő kérdésedre, és az előzetes üzenetváltások nyomán már képben leszel, hogy mire is számíthatsz egy személyes találkozón. Nincs feszengés és semmiféle váratlan, kínos meglepetés.

Egyszerre több partnerrel tudsz randizni

Sokan azért haladnak kínkeservesen a párkereséssel, mert körömszakadtukig ragaszkodnak ahhoz a kissé idejétmúlt elképzeléshez, hogy egyszerre csak egy emberrel lehet ismerkedni. De miért kellene ennek így lennie?

Az online randevúzás kötetlen lehetőséget ad arra, hogy egyszerre akár több emberrel is megismerkedhess és beszélgethess kötetlenül. Ez azért is szuper, mert nagyobb eséllyel találod meg a számodra ideális partnert, és az idődet is hatékonyabban tudod felhasználni.

Bűntudat nélkül ismerkedhetsz és barátkozhatsz

A mai 30-as és 40-es korosztály értékrendje már más, mint a korábbi generációké. Ez a korosztály kedveli a társasági életet, a hobbijait, szeret barátokat szerezni, lazán kapcsolódni és randizni, ám ez nem jelenti azt, hogy rögvest el is akar köteleződni. Egy online társkereső azért is klassz terep, mert nincsenek szigorú, kőbe vésett szabályai: beszélgethetsz, ismerkedhetsz és nyitva hagyhatod a kapcsolataidat – mindenféle bűntudat nélkül. Persze fontos, hogy ezt kommunikáld az adatlapodon, hogy egyértelmű legyen azok számára is, akik komolyabb szándékkal keresgélnek partnert.

A te tempódban haladhatsz

Van, aki szerint létezik szerelem első látásra, míg mások inkább a megfontolva haladás hívei. Szerencsére az online randevúzás nagy előnye, hogy nem kell semmiféle időkeretet betartanod, és a megismerkedési fázis hosszát is te szabhatod meg. Naponta akarsz beszélgetni, vagy hetente elég, ha ráírsz? Nincs nyomás vagy kötelezettség, te döntöd el, milyen tempó ideális számodra.

Ha olyan potenciális partnerekkel találkozol, akik nem akarják elkapkodni a dolgokat, és szeretnének időt szánni a másik megismerésére, akkor erre is lehetőségetek van.

Biztonságos közegben keresgélhetsz

Az online társkeresés egyik legnagyobb előnye, hogy biztonságos körülmények között ismerkedhetsz másokkal, mielőtt személyesen találkoznál velük. Ha jó emberismerettel rendelkezel, akkor időben ki tudod szűrni a problémás embereket és kamuprofilokat, és arra is van lehetőséged, hogy lecsekkold az illetőt, mielőtt személyesen is randiznátok. A videochat például egy remek lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról, hogy kivel beszélgetsz.

Rejtélyesen izgalmas

Végül meg kell említenem, hogy az online társkeresés azért is örvend nagy népszerűségnek, mert körbelengi némi rejtély és titokzatosság. Ilyenkor, mint egy izgalmas puzzle-t igyekszel összerakni azt a képet partneredről, amihez apránként kapod meg az információkat. Lehet, hogy sokáig nem fogtok személyesen találkozni, nem látod, mit csinál az illető a hétköznapokban, mégis részese lehetsz az életének.

Remélem, mire itt tartasz, már sikerült meggyőznöm arról, hogy érdemes esélyt adnod az online társkeresésnek, és hamarosan téged is a boldog és elégedett felhasználók között köszönthetünk!