Társkereső profilokon múlhat a siker?

Ellenállhatatlan társkereső profil – bemutatkozó szöveg és profilkép

Az online társkeresés megkezdésekor egyből egy nagyon nehéz feladattal kell szembesülni: egy izgalmas bemutatkozót kell írni, egy érdekes profilt összeállítani és fantasztikus fotókat feltölteni. Különben észre se vesznek.

Vagy mégsem?

Valójában nem kell szuper embernek lenned, és tökéletes fotókat sem vár el tőled senki. Viszont hogy megragadd a potenciális társad figyelmét, fontos hogy időt és energiát szánj egy bemutatkozó szöveg megírására és pár jó kép feltöltésére.

Hogy tűnhetsz ki mégis a millió sablonosan fullasztó profil közül? Lépésről lépésre megmutatom, hogyan készíthetsz igazán vonzó profilt magadnak.

Profilkép – milyen az izgalmas társkeresős fotó?

Biztosan te is hallottad már azt az örökbecsű gondolatot, hogy ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján. Nos, ezt a tanácsot az online randi oldalakon marha gyorsan felejtsd el!

Egy jó fotó megsokszorozza az esélyeidet a netes társkereséskor, virtuális értékedet pedig az egekbe emelheti – feltéve, ha jól választasz. Elmagyarázom, figyelj, mert baromi egyszerű a történet!

A neten nem sok kapaszkodónk van, mindössze azokra az információkra hagyatkozhatunk, amit a profilokban leírtakból le tudunk szűrni. Ha pedig nem töltesz fel fényképet, akkor a leírtak alapján a többi felhasználó fog kreálni a fejében magának egyet. Vagy egyszerűen továbblapoznak…Egyik opció sem jó!

Higgy nekem! Az emberek fele simán elsiklik az adatlapod felett, ha nincs rajta kép.

Aki tehát igazán profi, az legalább 4-6 képet megoszt a többi felhasználóval, és mindegyik fényképe teljesíti a következő elvárásokat:

  • Kiváló minőség
  • Jól látható arc
  • Friss vagy a közelmúltban készült
  • Spontán és pózmentes
  • Nincs agyonphotoshopolva

Kezdd azzal, hogy egy hagyományos, kamerába nézős, mosolygós profilfotót feldobsz magadról, de azt javaslom, hogy e mellé tölts fel egy olyan képet is, amin aktív vagy, például a kedvenc hobbidnak hódolsz. Mindenképpen kerüljön a profilodba olyan felvétel, amin valamilyen társas helyzetben láthatnak a leendő partnereid (pl. ebéd a barátokkal, közös nyaralás), és legyen egy olyan fotód is, amin tetőtől talpig látszódsz.

+1 tipp: Ha van kis házikedvenced, akkor vele is készíts egy közös képet, mert a macska vagy kutya  szerepeltetése a profilfotókon felkelti a többi tag figyelmét.

Nincs kifogás! Ha nincsenek jó képek rólad, kérd meg a barátaidat vagy ismeretleneket, hogy fotózzanak le.

Bemutatkozó szöveg társkeresőkre + profil tippek

1. Gondold át, milyen profilra kattintanál

Mi az, ami mágnesként vonzza a tekintetedet egy társkereső oldalon? Mi kelti fel a kíváncsiságodat? A feladat egyszerű: írj egy profilt, amelyre kattintani szeretnél.

Ha csak ezt az egyet megfogadod, biztosan sokkal jobb bemutatkozót tudsz írni magadról.

2. Döntsd el, kit keresel a társkeresőkön

Mielőtt egy tapodtat is tennél bármelyik randioldalon, nem spórolhatod meg az önismereti munkát. Elképzelhető, hogy hosszabb ideig éltél együtt valakivel, és most meg kell tanulnod újradefiniálni magadat, esetleg más szemszögből ránézni önmagadra. Ez azért is fontos lépés, hogy tisztázni tudd, mi keresnivalód van az online randik világában, és ezt kellően jól kommunikáld a leendő partnereid felé is.

Egy komoly, hosszútávú kapcsolat a célod, vagy csak társaságra vágysz és egy laza, kötetlen kapcsolódásban gondolkodsz? Esetleg kifejezetten az alkalmi, szexkapcsolatokat preferálnál? Mivel rengetegen regisztrálnak be a tieiddel megegyező elképzelésekkel, felesleges húzni egymás idejét, és nem elegáns mások érzéseivel, türelmével visszaélni. A legegyszerűbb és legegyenesebb út itt is az őszinteség: érdemes magaddal és a partnereiddel is tisztázni a céljaidat. Ha ezt a lépést átugrod, akkor az online társkeresés temérdek kínos levélváltásba és kellemetlen randiszituációba fulladhat.

3. Légy őszinte

Ha online randevúról van szó, csábító lehet egy kicsit kiszínezni a valóságot, hogy a lehető legjobb fényben tüntesd fel magad. Még annak ellenére is, hogy az emberek többsége jobban szereti az őszinteséget, mint a tökéletességet.

A társkereső profilokban többféle, a külsőddel, családi állapotoddal és iskolai-munkahelyi háttereddel kapcsolatos adatot is megkérdezhetnek tőled. Ezzel kapcsolatban sem érdemes füllentened. Ha mackós testalkatod van, akkor ne állítsd azt, hogy sportos fazon vagy, és semmiképp ne hallgasd el az igazságot a családi állapotoddal kapcsolatban sem! Ebből a szempontból az online randizásnak és a hagyományos randizásnak is megegyeznek a szabályai: ne alapozz hazugságra egy jövendőbeli kapcsolatot, és ne hallgass el fontos információkat a partnereid elől!

A profiladatok kitöltésekor nincs kötelezettség, vagyis annyit árulsz el magadról, amennyi belefér a komfortzónádba, én azonban azt javaslom, hogy amennyire lehet, igyekezz minél több infót megosztani a többiekkel. A keresőkbe és ajánlókba ezek alapján fogsz bekerülni, ráadásul egy lusta, hanyagul kitöltött profil vagy vicceskedő válasz figyelmeztető jel sok felhasználó szemében.

4. Csiszold tökéletesre a bemutatkozásodat

A profilok többségében bemutatkozásra is van lehetőség, ám ezt a részt gyakran átugorják vagy elnagyolják a felhasználók. Pedig a fotók után rögtön itt fognak infók után kutatni az érdeklődő felhasználók.

Világos, hogy nehéz egyszerre röviden, lebilincselően, mégis lényegre törően írni magadról, mégis érdemes erőt venni magadon, mert itt tényleg kidomboríthatod azokat az infókat, amelyek nem derülnek ki a száraz adatokból.

És nem arra gondolok, hogy ezredjére elismételd az ezekhez hasonló sablonokat:

Elég laza vagyok” – Mi a fenét jelent ez valójában?

Imádok nevetni” – Van, aki inkább szomorkodna?

Szeretek utazni” – Őszintén! Ki nem?

Hogy lehetsz egyedi egy bemutatkozásban? Kezeld a profilodat úgy, mint egy többfogásos vacsora előételét: nyújts egy kis betekintést az életedbe, keltsd fel az érdeklődést, de hagyjál a későbbi beszélgetésekhez is információkat!

Mutatom a legfontosabb szabályokat:

  • Csak a jelenre fókuszálva írj! (Nem kell komplett CV-t kerekítened)
  • Fogalmazz tömören, egyértelműen!
  • A bemutatkozásod egészítse ki a képeiden látottakat!
  • Légy te! Légy egyedi!
  • Ne félj használni a humort, és ne rejtsd el kreativitásodat!
  • Hanyagold a kliséket, idézeteket és unalomig ismert mottókat!
  • Ne ossz meg információkat és történeteket az exedről!
  • A figyelemfelkeltő bemutatkozás érdekes, titokzatos, meghökkentő és nem fél bemutatni gyarlóságainkat, hibáinkat sem.
  • Keltsd életre a profilodat érdekes konkrétumokkal (pl. Ne azt írd, hogy imádsz utazni, hanem mondd el, mi volt életed legemlékezetesebb kiruccanása!)
  • Tüntesd fel azt is, kit keresel!
  • Bemutatkozásod sugallja azt, hogy nyitott vagy az emberekkel való találkozásra és randevúzásra!

5. Kövesd a 30/70-es szabályt!

Az online randialkalmazásokra beregisztrálva folytan azzal szembesülök, hogy az emberek a bemutatkozás során elsősorban magukról írnak, és nem értik, hogy miért menekülnek hanyatt-homlok a potenciális partnerek a profiljukból.

Elárulom most neked, hogy a siker titka itt is a megfelelő arány betartása: a legsikeresebb online randizók az ún. 70-30-as szabályban hisznek. Ez azt jelenti, hogy a profilod 70 százaléka szól rólad és 30 százaléka pedig arról, hogy mit keresel a partneredben.

Amikor egy-egy gondolatot megfogalmazol magadról, rögtön egészítsd ki azzal, hogy kit szeretnél vendégül látni az életedben, és kivel tudnád jól érezni magad?

Ha például szívesen kirándulsz, akkor egészítsd ki a bemutatkozásod így: „Természetjáró, kalandvágyó típus vagyok, boldoggá tenne, ha egy hasonló gondolkodású emberrel oszthatnám meg ezeket az élményeket.

6. Ne légy negatív

Összességében fontos, hogy a társkeresőre feltett bemutatkozódban egy magabiztos, új találkozásokra nyitott ember képe jöjjön át a többi felhasználónak, aki, ha kell, akkor kellően laza és humoros.

Vajon küldenél-e üzenetet egy olyan srácnak, akinek a profiljában ez áll: „Épp válófélben vagyok, és nem akarok sérülni egy új kapcsolatban

Ezt a szöveget olvasva csak egyetlen dologra gondolnék: Na, lapozzunk!

Ha van valami, amit zsigerből utálunk, az a negativizmus! Nem azt mondom, hogy plasztikáztass magadra életre szóló mosolyt, és süssön rólad az optimizmus, de egy társkereső bemutatkozásában nem mutatnak jól sem a lehangoló, önbizalomhiányról árulkodó mondatok (pl. Nem vagyok egyszerű eset. Nehéz velem kijönni.), és az sem, ha támadó hangot ütsz meg (pl. Kérem, hogy kíméljenek azok, akik…típusú mondatok).

Arra koncentrálj, mi az, amire egy partner vagy kapcsolat esetében vágysz, és ne arra, hogy mi az, amit nem akarsz.

A „Gyűlölöm a dohányos embereket, ha te is füstölsz, hanyagoljuk egymást” mondat helyett fogalmazz inkább így:

Természetkedvelő, aktív ember vagyok, akinek az egyik legfontosabb érték az egészség.

7. Ügyelj a helyesírásra

Légy igényes! Az első benyomás az online társkereséskor is dolgozik, és egy nyelvhelyességi és helyesírási hibáktól hemzsegő, értelmetlen mondatokkal operáló bemutatkozó szöveg nem fog kedvező fényt vetni rád.

Szánj időt a megfogalmazásra, és olvasd át többször is a kikerülő szöveget, hogy a profilod azt sugallja: ez az ember megnézi, mit ad ki a kezéből, és garantáltan tartalmasan, jót lehet vele majd beszélgetni.

+1 tipp: Ha bizonytalan vagy, akkor először dobd fel szövegszerkesztőbe a szöveget, hogy biztosan kiszűrhesd a hibákat!

8. Maradj naprakész

Törekedj arra, hogy profilodat rendszeresen frissítsd releváns információkkal, új képekkel. Sok webhelyen a frissített profilokat előrébb sorolják a rangsorban, ezzel pedig láthatóságod is növekedni fog.

Bónusz tipp: Ha elkészültél az adatlapoddal, és van rá lehetőség, akkor hitelesítsd a profilodat. Ezzel igazolod valódiságodat, és bizalmat ébresztesz a többi felhasználóban.

9. Bónusz: válassz egyedi felhasználónevet

A régebbi típusú társkeresőkön jellemzően valamilyen egyedi felhasználónévvel fogsz szerepelni. És bár a jó felhasználónév kiválasztása valóban kihívást jelent, légyszi, ne kövesd el azt a hibát, hogy egy teljesen személytelen, unalmas névvel csekkolsz be te is. Ezekből Dunát lehet rekeszteni, és miért hagynád ki azt a klassz lehetőséget, hogy a neved kiemeljen a többiek közül? Ha a profilodra egy marketingeszközként tekintesz, akkor a neved lesz az egyik vevőcsalogató csali. Milyen a jó felhasználónév?

Könnyen megjegyezhető és kiejthető, egy kicsit elárul rólad ezt-azt, megvillanthatod benne az egyediséged, de egyúttal lehet benne egy picinyke titokzatosság is:

  • Használhatod a neved betűkombinációit, vagy az utó-és vezetékneved variánsait.
  • Finoman sejtetheti a személyiséged valamely jellemző vonását, érdeklődési körödet, fizikai megjelenésedet.
  • Kapcsolódhat kedvenc karaktereidhez, film- vagy könyvszereplőkhöz.

Egyszóval csak egy kis idő és némi agyalás kérdése, hogy összerakd a legtutibb kombinációkat.

És egy jó tanács: Kerüld a félreérthető, viccesnek tűnő, de valójában kínosan gyermeteg felhasználóneveket!

És melyik a legjobb társkereső? Hol lesz a legnagyobb sikered?

Hiába van már meg a lehető legjobb társkereső bemutatkozód, az sem mindegy hogy a melyik társkereső oldalon használod. Mivel rengeteg van, könnyen regisztrálhatsz olyanra, ami nem működik, vagy nagy lehúzás az egész. Mi a magyarul elérhető társkeresőket folyamatosan szemlézzük, kipróbáljuk és értékeljük. A legjobbakat ebbe a toplistába gyűjtve megtalálod.

Ha nem akarod átrágni a teljes elemzést, akkor mutatjuk a legjobb társkeresőket.

  • Randivonal: Most ez a legjobb társkereső. Elsősorban azért mert nagyon sokan használják, az ország minden tájáról és minden korosztályban találhatsz valakit.
  • Szexrandi: Ha erotikus társkeresőt szeretnél, ezt válaszd. Nincs átverés, igazi emberek használják és egy csomóan vannak.
  • CTK: Olcsó társkeresők közt ez a bajnok. Kicsit korszerűtlen – cserébe meglehetősen sok felhasználója van és nem kell túl mélyen a tárcádba nyúlni.