Az online társkeresés titka a jól megírt első üzenet lehet

Így írj jobb első üzenetet ismerkedéskor – tippek online társkereséshez

Az online társkeresés legizzasztóbb pillanata az, amikor meg kell írnod a legelső üzenetedet, és bizony jogos a gyomorgörcs. Egy 2021 -es vizsgálat szerint a társkereső oldalakon folytatott beszélgetések 57 százaléka marad válasz nélkül, és legyünk őszinték: ez azért rendesen alávág az önbizalomnak, sőt egy idő után akár fásulttá is tehet a társkeresésben.

Te is úgy érzed, hogy hiába az igyekezet, egyszerűen nem találod az utat a kiszemelt partnerekhez? Folyton azzal kell szembesülnöd, hogy akárhány üzenetet írsz, csak elutasításban van részed, vagy ami még lehangolóbb: válaszra sem méltatnak? Úgy tűnik, mintha egyszerűen láthatatlan lennél az online randik világában, ugye?

Szerencsére létezik pár trükk, amivel tutira ki fogsz tűnni a társkeresők népes táborából, és némi gyakorlás után azt is elérheted, hogy végre rád szegeződjön a tekintet az email fiókokban is. Íme 11 trükk, aminek a segítségével felpörgetheted virtuális értékedet, és nagyobb sikereket érhetsz el a társkeresésben.

1. Gondold át, mit akarsz

Mik a szándékaid az adott társkeresőn? Egy könnyed alkalmi vagy egy stabilabb, hosszú távú kapcsolatot keresel? Vagy csak csevegni, ismerkedni szeretnél? Az első online üzenetednek is tükröznie kell ezeket az elképzeléseket, hiszen, ha barátkozni szeretnél, akkor nem feltétlenül célravezető arról áradoznod, hogy mennyire szexi az illető a képein.

2. Szólítsd a nevén

Hello! Hogy vagy? Szia szépségem! Mizu? – ismerős mondatok? Akkor felejtsd is el őket villámgyorsan, és javaslom, hogy vedd egy kicsit személyesebbre a belépődet!

Amikor az első üzenetben a nevén szólítasz valakit, azzal azt jelzed, hogy vetted a fáradtságot, elolvastad a társkereső profilját, és az üzeneted személyre szabott, nem egy unalomig ismételt sablon. Oké, lehet, hogy ez elsőre egy apró gesztusnak tűnik, de sokat segíthet az kapcsolatteremtésben, és kellemes érzéseket ébreszt a másik félben.

A folytatásban hasznos lehet, ha ilyesféle fordulatokkal kelted fel a figyelmét:

  • Nagyon élveztem a profilod olvasását…
  • Úgy tűnik, sok a közös bennünk…
  • Megakadt rajtad a szemem…

3. Mutass érdeklődést

Amikor arra biztatlak, hogy már az első üzenetben fejezd ki az érdeklődésed a másik iránt, akkor nem arra gondolok, hogy közöld vele, mennyire vonzónak találod, és az sem szerencsés, ha hosszasan ecseteled, hogy épp az ilyen karcsú (dús keblű, izmos, jóképű stb.) típusú nők és férfiak jönnek be neked. Az igazán figyelemfelkető üzenetek inkább azt sugallják: érdekel, hogy ki vagy, szeretnék többet megtudni rólad.

Elárulok gyorsan egy titkot: holtbiztos, hogy a temérdek lehangolóan sekélyes Ctrl-C-Ctrl-V üzenet közül is ki fogsz emelkedni azzal, ha őszinte kíváncsiság van benned a másik irányában. Egyszerű pszichológia. Figyelj! Alapvető emberi jellemvonás, hogy boldogsággal tölt el bennünket, ha magunkról beszélhetünk. Ha tehát a beszélgetőpartnered megoszthat magáról valamit, azzal tuti sikered lesz nála.

Uraim! Nőként elárulhatom, hogy kifejezetten imponál nekünk, ha egy férfinél azt tapasztaljuk, hogy az illető szakított időt a profilunk elolvasására.

Csajok! Simogassátok meg egy kicsit a férfiak egóját! Nem kell túlzásba esni, de egy kedves, jól irányzott virtuális bók bőven belefér már az első levélbe is. A férfiaknak piszok nehéz dolga van az online ismerkedés során, és a statisztikák szerint, ők jóval több elutasításban részesülnek, mint a nők.  A sok visszautasító vagy válasz nélkül maradt üzenet után pedig jól esnek a finom jelzések nekik is.

Szóval azt javaslom, hogy mielőtt engednél az első impulzusnak, olvasd át az illető profilját, nézd meg alaposan a képeit és annak részleteit, olvass utána, milyen dolgok foglalkoztatják, mivel tölti a szabadidejét, és tegyél fel célzott kérdéseket az olvasott és látottak alapján. Érdemes egy vagy akár több nyitott kérdéssel indítani, hogy ne fulladjon ki a válaszüzenet egy igen/nem válasszal.

+1 jó tanács: Ha elolvastad egy szimpatikus ember adatlapját, és az ott található információk alapján nem jut eszedbe egyetlen árva kérdés sem, amit feltehetnél neki, akkor felejtsd el az illetőt!

4. Keress közös pontokat

Alakítsatok ki közös nevezőt! Nagyon jól működik például, ha olyan témákat pendítesz meg az első üzenetedben, amelyek közösek bennetek, hiszen ezekről a témáról mindkettőtöknek sok mondanivalója lesz, ami megnyitja az utat egy hosszabb beszélgetéshez. A társkereső oldalakon és a társkereső alkalmazásokon a profilok számtalan olyan információt tartalmaznak, amelyek segíthetnek ezeknek a közös pontok megtalálásában.

Milyen zenéket hallgat? Merre utazott legutóbb? Hol tanult? Mit olvass épp?

Mutatok egy példát:

A profilodból látom, hogy szívesen pattansz paddleboardra. Képzeld! Én is elvetemült SUP-rajongó vagyok. Nincs is jobb annál, mint egy forró nyári délután vízre szállni. Van kedvenc helyed? Én személy szerint nagy rajongója vagyok a Tisza-tónak”.

5. Néha légy Sherlock Holmes

Előfordulhat, hogy hiába böngészed a profilját, nem árul el túl sok mindent magáról az illető. Ez esetben azt tanácsolom, hogy ásd elő titkos nyomozói énedet, bátran hagyatkozz a megérzéseidre és használd a képzelőerődet!

Ha például többféle gyönyörűen befotózott képet rakott fel a profiljába, akkor indíthatsz ilyesmivel:

Lenyűgözőek a képeid. Szereted a fotózást? Milyen masinát használsz? A digitális vagy a hagyományos gépeket kedveled inkább?

6. Ne ess túlzásokba

Ahogy írtam is, fontos, hogy érdeklődést mutass a másik irányában, de ne ess abba a hibába, hogy már az első üzenetben lerohanod szegény párát egy 10 pontos kérdéslistával, amire aztán nem győz válaszolni. Fogalmazz röviden és egyértelműen, szorítkozz max. 1-2 lényegi kérdésre, ami mentén már elindulhat az üzenetváltás köztetek. A figyelemfelkeltő első üzenet azt sugallja a partnerednek, hogy igenis szeretnél erőfeszítéseket tenni, hogy megismerd őt, de ez ne legyen egy túlzó, izzadságszagú erőlködés.

Ne feledd: erőfeszítés + magabiztosság =egy olyan partner, akit érdemes lesz megismerni!

7. Légy humorodnál

Szerintem a sikeres első üzenet kulcsa nagyon gyakran a humor. Mi, nők például imádjuk a jó humorérzékkel megáldott férfiakat, akik mesterien keverik a könnyed viccelődést az intelligens humorral és lazasággal, ugyanakkor mégsem keltenek komolytalan benyomást. Persze némileg nehéz viccesnek lenni, egy online üzeneten keresztül, főleg, hogy nem látod a másik személy reakcióját. Egy próbát azonban megér!

A humor egy olyan egyetemes nyelv, ami feloldja a kommunikációs akadályokat és az ismerkedés okozta feszültséget, beindítja az online kémiát és segíthet egymásra hangolódni.

Mit szólsz ezekhez a nyitósorokhoz?

  • Mit mondunk majd az unokáinknak, amikor megkérdezik, hogyan ismerkedtünk meg?
  • A 10. kép a fényképezőgépedben a kapcsolatunkat írja le. Nos, mi a prognózis?
  • Épp az utolsó két százalékot használom el az aksimról, hogy elküldhessem neked ezt az üzenetet? Szóval mi ez, ha nem teljes elköteleződés?

8. Légy kreatív

Sokkal valószínűbb, hogy választ kapsz a kiszemelt féltől, ha az első üzenetedben valamilyen szórakoztató, szokatlan és érdekes kérdést teszel fel a másiknak. Vannak olyan társkeresők, amelyek előre el is készítenek ilyen ún. jégtörő kérdéseket, amiből csak annyi a dolgod, hogy válogass.

Íme néhány példa:

  • Öt perc múlva egy inspiráló TED-előadást kell tartanod. Miről mesélnél?
  • Mi volt a legviccesebb dolog, amit az elmúlt héten csináltál?
  • Ha visszamehetnél az időben, és találkozhatnál 15 éves önmagaddal, mit tanácsolnál neki?

Egy ilyen kérdéssel azonnal felkelted a számodra szimpatikus fél érdeklődését, és minek is vesződne mások unalmas üzeneteivel, amikor alig várja, hogy beszélgethessen veled?

9. Maradj hiteles

Csak add magad! Akárcsak a személyes találkozókon, az online térben is maradj hiteles és nyitott személyiség! Fontos, hogy már az első üzeneted is ezt a képet tükrözze rólad!

10. Válogasd meg a szavaidat

Ügyelj rá, hogy az első leveledben ne te legyél a középpontban, hanem a másik fél. Óvakodj az „én” személyes névmás túlzott használatától, mert azzal azt sugallod, hogy hajlamos vagy az egoizmusra, ellenben jó benyomást keltesz, ha a mondandóban gyakran szerepelnek a „te” vagy az „ön” szavak, amivel egyértelműen jelzed, hogy róla szól a leveled, őrá vagy igazából kíváncsi.

Érdemes beszúrni az első leveledbe az „Észrevettem” vagy a „Feltűnt, hogy…” fordulatokat, és a párkapcsolati szakértők szerint jó eséllyel folytatódhat a kommunikáció, ha a leveledbe belebújtatod párszor a „kapcsolat” és a „segítőkész” szót is.

11. Olvasd át újra

Ha szeretnél jó benyomást kelteni, akkor az első üzenetedben is törekedj az igényességre! Mielőtt lenyomnád az entert, fusd át még egyszer a leírtakat, gondold át, hogy biztosan megfelelő nyelvezetet választottál-e! Ne spórolj a vesszőkkel és mondatzáró írásjelekkel, pofozd ki az elgépeléseket, és gyomláld ki a helyesírási hibákat! Mivel a partnered levelesládája gyaníthatóan tele van már olyan üzenetekkel, amelyekben alacsonyra rakták a mércét az érdeklődők, így egy ellenőrzött, igényes szöveggel már félig nyert ügyed lesz.

Mi az, amit mindenképp kerülj az első üzenetedben?

  • A nyitó üzeneted soha ne legyen GIF!
  • Nem kell túlzásba esni a bókokkal!
  • Hanyagold a szexuális tartalmú üzeneteket (Kivéve, ha nem egy szexpartner keresőn vagy fenn), és mondanom sem kell, hogy ne küldj és ne is kérj szexuális tartalmú fotókat!
  • Az érzékeny témák (válás, politika, vallás stb.) ne kerüljenek terítékre a legelső üzenetedben!
  • Kerüld az obszcén, durva mondatokat!
  • Ne indíts túl erősen!   Lehet, hogy épp magányos, kétségbeesett és csalódott vagy az exed miatt, az is lehet, hogy már a leendő gyermekeid apját keresed, de ilyesmit mégsem szívesen olvasunk a legelső üzenetváltáskor. Ezzel túlzottan nagy felelősséget hárítasz a másik személyre még azelőtt, hogy jobban megismert volna téged.

Mire figyelj még az első üzeneteddel kapcsolatban?

Mennyi időt szánj az első üzenetre? Ha azt szeretnéd, hogy az online társkereső sikeres legyél, az első üzenet döntő fontosságú. Szánj rá elegendő időt, és inkább aludj rá egy napot!

Bizonytalan vagy? Amennyiben még ezután is maradtak benned kérdések, kérj meg egy hozzád közel álló barátot vagy családtagot, hogy segítsen egy frappáns, figyelemfelkeltő üzenet megfogalmazásában!

Elküldted az első üzenetet? Dőlj hátra, és adj egy kis időt a válaszra!  Attól függően, hogy melyik online társkereső oldalt vagy applikációt választottad, azt is láthatod, hogy az illető elolvasta-e a leveledet vagy sem.

Ne légy azonban türelmetlen! Nem mindenki tud folyvást a társkeresőkön lógni, és előfordulhat, hogy csak később kapsz választ.

Nem kaptál választ? Visszautasító üzeneted érkezett? Ennek millióféle oka lehet, de ne vedd magadra a dolgot! Egy visszautasítás nem jelenti azt, hogy benned van a hiba. Azt javaslom, hogy ez esetben ne küldözgess további üzeneteket! Elegánsan lépj tovább, keress új partnereket, hiszen a nagy Ő még mindig rád vár valahol.

Az első üzenet sikernének titka: a jó társkereső bemutatkozó és profilkép

Ha küldesz egy üzenetet akkor az első dolog, amit a célszemély meg fog nézni, hogy ki is vagy valójában. Egy üres, homályos, béna profilkép miatt lehet hogy nem lesz kíváncsi a bemutatkozódra – ezért ez kiemelten fontos.

Megnyerő a fotód? Akkor el fogja olvasni a bemutatkozódat – persze nem mindegy hogy mit talál ott. Fontos hogy kiderüljön rólad valami érdekes, és az is hasznos ha összhangban van valamennyire az üzeneteddel.

A megfelelő profil felépítése nehéz műfaj, ezért is írtunk egy részletes cikket róla: Ellenállhatatlan társkereső profil – bemutatkozó szöveg és profilkép

Online társkeresők – a megfelelőt használod?

Az online ismerkedés egyik nagy buktatója lehet, ha nem a számodra legjobb oldalt használod. Egy csomó oldalt üres, vagy átverés az egész. Ha azt szeretnéd, hogy az érdeklődésednek, céljaidnak megfelelő online társkereső oldalt használod, akkor olvasd el tippjeinket és nézd meg az ajánlott oldalak listáját.

Jelenlegi kedvenceink:

  • Randivonal: Népszerű, működik és korrekt az árazása. A legtöbb jó randim innen van.
  • Szexrandi: Ha csak alkalmi partnert keresel, ez a Te oldalad. Diszkrét és valós felhasználók vannak itt.
  • CTK:  Költséghatékony, országosan is népszerű társkereső. Kicsit egyszerű, de a lényeg, hogy sok felhasználója van.

TIPP: Regisztrálj több oldalra is, úgy még nagyobb a siker esélye.