Puncs.hu társkereső vélemény

A puncs.hu olyan sugar kapcsolatok kialakítását szolgáló társkereső, ahol a biztos anyagi alapokon és közös élményeken nyugvó kapcsolatban hisznek a felek. Ehhez olyan extra szolgáltatásokat kínál az oldal, mint az útitárs kereső, a virtuális gyémántküldés és a sugar életmódot népszerűsítő, gyakorlati tanácsokban bővelkedő blog.

Puncs.hu összesítő vélemény

Előnyök:
 •  Nyílt, közvetlen hangvétel
 •  Moderáció
 •  Kiváló, részletes kereső
 •  Ingyenes felhasználóként is sokféle funkció elérhető
Hátrányok:
 •  Nincs profilhitelesítés
 •  Lassú ügyfélszolgálat
 •  Magas előfizetési díj, ha sugar daddyként regisztrálsz

Persze egy ilyen exkluzív társkereső esetében számolnod kell azzal is, hogy a sugar életmód iránti elköteleződésedet a fizetős funkcióinak igénybevételével is bizonyítanod kell.

Kiknek ajánlom a puncs.hu-t?

A puncs.hu elsősorban azoknak a nyitott, előítéletmentes és őszinte társkeresőknek a platformja, akik kölcsönösen előnyös viszonyokra törekednek, minőségi időre vágynak a párkapcsolatukban, és akik elfogadják a sugar kapcsolatot, mint életformát.

Ajánlom az oldalt azoknak az anyagilag független, biztos egzisztenciával rendelkező társkeresőknek, akik pénzügyi biztonságot tudnak nyújtani partnerüknek, és szívesen megosztják idejüket, figyelmüket és élettapasztalataikat is társukkal.

Te is szívesen adnál egy szeletet lelki és anyagi javaidból egy figyelmes, odaadó és bűbájos társnak? A puncs.hu-n nyíltan és kötetlenül megteheted.

Kiváló terep ez a társkereső azoknak a vonzó fiataloknak is, akik gondtalan, tervezhető életre vágynak egy erős, sikeres és anyagi stabilitást nyújtó partner mellett, aki cserébe figyelmet és törődést kap tőlük.

Ha tehát olyan kapcsolatra vágysz, amiben egy nagy élettapasztalattal bíró partner mellett biztonságban érezheted magad, akkor érdemes beregisztrálnod erre a társkeresőre!

Végül érdemes ellátogatnod az oldalra akkor is, ha szívesen utazol, imádsz új és izgalmas helyeket felfedezni, és mindehhez egy olyan kellemes útitársat keresel, akivel megoszthatod az élményeket. Felkészültél álmaid nyaralására? Irány a puncs.hu!

Közösség

Sokan azonnal egyfajta szexuális vadászmezőként definiálnák ezt az oldalt, de azt gondolom, hogy ez túlzó általánosítás. A puncs.hu-nak nyilvánvalóan az a célja, hogy romanticizálás nélkül kiszolgáljon egy régóta létező jelenséget, és összehozzon olyan embereket, akik élvezik és helyén kezelik a sugar életmódot.

Tapasztalni fogod, hogy bár lehetőség van sugar mommyként és sugar boyként is beregisztrálni az oldalra, a felhasználók túlnyomó részét mégiscsak a sugar daddyk és sugar babyk teszik ki. Vagyis egyelőre a hagyományos nemi elrendezés van jelen ebben a közösségben is. Az arányokat tekintve, akárcsak a legtöbb társkereső oldalon, itt is a hölgyek vannak picivel többen (kb. 55 százalék a regisztrált nők aránya).

A férfiak esetébe dominánsan inkább a 40-50-es korosztály van jelen, míg a sugar babyknél egyértelműen a 20-as és 30-as korosztály uralja a terepet, és köztük is nagy számban vannak jelen a felsőoktatásban tanulók.

Egyértelműen kezdeményezőbbek azonban a pasik. Ezt jól jelzi, hogy a sugar babyk postaládájában töméntelen mennyiségű levél landol már egy nap alatt is.

Az igények igen színesek egyébként: sokan keresnek laza szabadidős partnert vagy útitársat, és persze jócskán akadnak, akik anyagi támogatás fejében vadásznak alkalmi vagy hosszabb távú szexuális kapcsolatra.

Érdekességként említem, hogy ezen az oldalon nemcsak magyar nyelvű felhasználókkal fogsz találkozni.

Ingyenes verzió

Amennyiben nem szeretnél rögtön előfizetni a prémium szolgáltatásokra, akkor ingyenes felhasználóként már viszonylag sokféle szolgáltatást fogsz tudni igénybe venni. Az ingyenes regisztrációt és adatlap kitöltését követően a moderátorok ellenőrzik a profilodat, majd a jóváhagyás után belevetheted magad a társkeresésbe. Ingyenesen veheted igénybe a részletes keresőt, szétnézhetsz a számodra szimpatikus profilok között, megjelölheted kedvenc felhasználóidat, sőt a fotókat is meglesheted nagy méretben. Ez tök szuper, mert ez a funkció jellemzően már előfizetéshez van kötve a legtöbb társkeresőn.

Ha valaki kihúzta a gyufát nálad, akkor egy kattintással tilthatod, illetve jelentheted is.

Nagyon szimpatikus húzás a puncs.hu részéről, hogy korlátlanul fogadhatod az üzeneteket, sőt öt különböző felhasználónak ingyen is írhatsz (ezt a lehetőséget havonta megújítja számodra az oldal). A korlátlan üzenetíráshoz azonban már itt is előfizetésre lesz szükséged.

A használata

Regisztráció

A regisztrálásnál először az email címedet, majd a nemedet kell megadni, aztán be kell jelölnöd, hogy férfit vagy nőt keresel-e (akár mindkettőt is lehet), végül ki kell választanod, hogy melyik kategóriába (sugar daddy/mommy, avagy sugar boy/sugar baby) sorolnád magad. A döntéshez kapsz egy pár soros segítséget is, hogy világos legyen, melyik kifejezés mit takar pontosan.

Ha pozicionáltad magad, akkor a regisztrációd lezárásaként be kell jelölnöd, hogy az adatlapodat ki láthassa (csak a regisztrált felhasználók, vagy bárki), és el kell fogadnod a felhasználási feltételeket is. Ez utóbbi azért is különösen fontos, mert csak 18 éven felüliek léphetnek be az oldalra, ahol szigorúan meghúzzák a határokat is számodra: a puncs.hu-n a prostitúció, az escort és mindenféle illegális tevékenység tiltott.

A sikeres regisztráció utolsó lépése, hogy visszaigazolod az email címed valódiságát, és ezt követően neki is foghatsz az adatlapod kitöltésének.

Profil

A profil kitöltése első pillantásra viszonylag részletesnek tűnik, hiszen ötféle aloldalon kell átrágni magad (általános információk, személyes adatok, fotók és titkos képek, bemutatkozó és bakancslista). A kitöltést követően azonban mégis maradt bennem némi hiányérzet. Kezdjük az érdekesebb részekkel!

Miután végigpörgetted az általános infókat, és megadtad a szokásos alapadatokat, váratlanul két, kissé szokatlannak tűnő kérdést szegez neked az oldal.

Pénzügyi infók

Ha sugar babyként (boyként) regisztráltál be, akkor első körben meg kell jelölnöd azt, hogy milyen életszínvonal szolgáltatását várod el a kiszemelt társtól.  Persze, ha tisztában vagy azzal, hogy nem egy szokványos társkeresőn szörfölgetsz, hanem egy olyan virtuális találkahelyen, ahol kimondottan sugar daddyket sugar babykkel összekötő szolgáltatást kínálnak, akkor semmi eget rengető nincs ebben a kérdésben. Ne legyünk álszentek!  Egy ilyen típusú kapcsolatnak valóban fontos pillére az anyagi háttér.

A lista egyébként a minimálistól (50 e Ft alatt) a luxus kategóriáig (1 M Ft felett) terjed, és egy táblázatban számszerűsítik is, hogy az egyes kategóriák alatt mit értenek.

Más a helyzet a sugar daddyk esetében: náluk az életszínvonal firtatása mellett (vagyis, hogy milyen életszínvonalon szeretnének élni a párjukkal) az éves fizetésre és a vagyoni helyzetre fog kérdezni az adatlap.

Figyelj, mert baromi trükkös a dolog! A puncs.hu nem fogadja el bemondásra azt, hogy te luxus vagy kiemelt életszínvonalat fogsz nyújtani a partnerednek, ezt bizonyítanod is kell gyémántvásárlással méghozzá egy napon belül! Ha ezt elmulasztod, akkor lejjebb fognak sorolni, és csak az optimális életszínvonal kategóriába kerülhetsz. Ezek a kis csillogó drágakövek lesznek tehát a biztosítékai annak, hogy tényleg vastag a pénztárcád.

Utazási szolgáltatás

Ha sugar babyként regisztráltál az oldalra, akkor még egy meglepő kérdéssel fogsz szembesülni a profil kitöltésekor: arra lesznek kíváncsiak ugyanis, hogy szívesen utaznál-e leendő partnereddel. Mivel a puncs.hu-n, az útitárs kereső szolgáltatásnak hála, könnyedén megszervezhetsz egy közös kiruccanást is a világ bármely pontjára, így, érdemes jelezni, ha érdekel egy ilyen lehetőség.

Érdekes módon ez a kérdés hiányzik a sugar daddyk profiljából, náluk valószínűleg vélelmezi az oldal, hogy szívesen vinnének magukkal csinos útitársakat magán- vagy üzleti útjaikra.

Bakancslista

A profil másik izgalmasnak ígérkező része egy bakancslista, ami némileg kapcsolódik a közös utazás projekthez, hiszen lehetőséget ad arra, hogy kiválaszd azokat a kalandokat, amiket át szeretnél élni. Kifejezetten kreatív és elgondolkodtató alternatívák közül választhatsz, amit folyamatosan bővítenek a társkeresőktől beküldött ötletekkel.

Sajnos a szomorú hír az, hogy ezzel véget is értek a figyelemfelkető részek a profilodon, hiszen a fotók és a bemutatkozásod feltöltésén túl már csak a személyes adataid megadásával villanthatsz. Igaz, ennek az élvezeti értéke kb. annyi, mint egy KSH-kérdőív olvasgatása.

Szóval bevallom, számomra fölöttébb meglepő, hogy a magát igényes társkeresőnek aposztrofáló puncs.hu megelégszik a dohányzási és alkoholfogyasztási szokásaim firtatásával, miközben személyiségem izgalmasabb rétegeire cseppet sem kíváncsi.

Keresés

A puncs.hu kellemes meglepetése, hogy a keresőt mindenféle korlát nélkül, szabadon használhatod. Ez azt jelenti, hogy szinte az összes, az adatlapon megadott információra szűrheted a kínálatot, és a számodra szimpatikus szűrőfeltételeket tematikusan el is mentheted.

Mivel részletes, lokációalapú keresési is rendelkezésedre áll, így településre is konkretizálhatod a szűrést. Sőt kétféle szabadszavas keresőt is használhatsz, amivel felhasználóra vagy profilszövegre is szűkítheted az opcionális partnereket.

Kapcsolatteremtés

Más társkeresőkkel ellentétben, itt első körben muszáj lesz az adatlapodat kitöltenéd ahhoz, hogy bekerülj a keresőkbe, illetve ahhoz is, hogy egyáltalán meg tudd nézni más társkeresők profilját. Mivel minden egyes megmozdulásodat ellenőrzik a moderátorok, így ki kell várnod türelemmel, míg lecsekkolják a profilodat. Csak az elfogadást követően indulhat a társkeresés tehát.

A kapcsolatteremtés legfőbb bázis az üzenetküldési lehetőség, amit csak akkor tudsz korlátlanul használni, ha előfizetővé válsz. Bár a felhasználási feltételek tiltják a személyes adatok, így telefonszám, email cím adatlapon történő közlését, a tapasztalatok szerint ez lesz az első, amit az üzenetekben megosztanak veled az érdeklődő partnerek. Ha valaki felkeltette a figyelmedet, akkor ezt jelezheted neki egy kedveléssel az adatlapján, illetve engedélyt adhatsz arra is, hogy megnézhesse a titkos fotóidat.

Nagyon jópofa megoldás, hogy az adatlapokon található bakancslistán jelezheted a számodra szimpatikus partnernek, hogy melyik élmény az, amire te is vágysz! Erről az illető értesítést fog kapni, és az általad megjelölt tétel bekerül a kapcsolatok menüpontodhoz is. Ez azért szuper, mert később nyomon tudd követni a közös bakancslistátokat.

Úgy tűnik, a puncs.hu-n nagyobb játszótere van a sugar daddyknek, hiszen ők gyémántküldéssel és egy hozzátartozó ajándékkártya postázásával is jelezhetik azt, hogy valaki elnyerte a tetszésüket. Az illető pedig, vonzósága és kapóssága ékes bizonyítékaként, kiteheti az adatlapjára, hogy ő immár büszke gyémánttulajdonos.

Használhatóság

Kellemes, jól áttekinthető az oldal, ahol a diszkréten jelen lévő reklámok sem zavarják a felhasználói élményt. Az adatlapok egyértelműek, jól strukturáltak, a fényképek mindenki számára elérhetőek nagy méretben.

Az oldal tetején kattinthatod le a főbb funkciókat (keresés, utazás, kapcsolatok és üzenetek), valamint itt tudod a profilodat is bütykölni, illetve a beállításokat elvégezni. Ha sugar daddyként vagy jelen az oldalon, akkor egy Fotók menüpontot is fogsz itt találni, ahol rengeteg közkedvelt fényképtípus (pl. autós szelfi, legszebb szem, szexi képek stb.) közül válogathatsz.

A gyémánt tagsággal rendelkező VIP tagokat fixen a bal oldali menüben láthatod, és ha sugar daddyként vagy jelen az oldalon, akkor itt vásárolhatsz gyémánt tagságot is. Szintén itt olvashatod az oldal blogbejegyzéseit is.

Az oldal központi részén találod a partnerajánlót, ahol a tisztességes, nagyméretű képeken dobják fel neked a profilokat. Itt négyféle kategóriában érheted el a partnereket: a prémium tagok, a népszerű felhasználók, az online elérhető emberek mellett egy neked szóló ajánló fül is elérhető. Az ajánlóban azokat a profilokat dobja fel az oldal, amelyeket megnéztél korábban, vagy akiktől üzenetet kaptál, de ezen felül nem teljesen világos, hogy milyen egyéb kritériumok mentén szelektálnak valakit számodra.

Látványos és praktikusan használható az Utazás menüpont, ahol a hirdetések böngészése mellett sugar babyként kiválaszthatod úticéljaidat egy térképen, és remek utazási tippekkel is segítenek, hogy a lehető legtöbbet kihozhasd az élményeidből.

Ha sugar daddy vagy, akkor itt hirdetheted meg pontos specifikációkkal az úti céljaidat a sugar babyk számára, továbbá útitárs kereső is a rendelkezésdre áll, hogy rátalálhass a számodra legideálisabb partnerre.

Végül megemlíteném, hogy bár a puncs.hu-nak meglepő módon nincs mobilapplikációja, a mobilnézet is szuperül használható, valamennyi funkciót könnyen eléred.

Árak, ár/érték arány

A puncs.hu érdekessége, hogy a prémium funkciók árai eltérőek attól függően, hogy sugar babyként vagy daddyként regisztráltál be. Mutatom a különbségeket!

Ha sugar baby vagy

Ahhoz képest, hogy sugar szolgáltatásra épül a társkereső, mindenképpen szerénynek, már-már szimbolkusnak mondható az az összeg, amit a havi szolgáltatásért ki kell perkálnod. Meglepő viszont, hogy mindössze egyféle csomagopció áll a rendelkezésedre, és nagyobb időintervallumra nincs külön elérhető díjcsomag.

Bár összességében valamiféle exkluzivitást kapcsolunk ehhez az oldalhoz, ha őszinték vagyunk, a prémium szolgáltatások valóban nem nyújtanak különösebb extrákat, így ár-érték arányban szerintem teljesen helyénvalóak.

Ha sugar daddy vagy

 

A sugar daddyk esetében vastagabban fogott a puncs.hu szolgáltatást beárazó ceruzája. Nem kertelek: nagyon sokba fog kerülni a prémium tagság.

Négyféle csomagra fizethetsz elő (1, 3, 6 és 12 hónapra). Minél hosszabb időre fizetsz elő, annál kedvezményesebb lesz az ár, de az éves előfizetés így is magasan túlárazott a többi társkeresőkhöz képest. Mivel a prémium szolgáltatások listája igencsak nyúlfarnyi, így ez az összeg inkább az oldal exkluzivitásának szól, és persze annak, hogy sugar daddyként nem okozhat gondot ennyi pénz kicsengetése.

A prémium szolgáltatások ellentételezése rugalmasan alkalmazkodik az igényeidhez: bankkártyával, utalással vagy mobilon keresztül is fizethetsz. Itt figyelj arra, hogy a bankkártyával, valamint mobilvásárlással fizetett szolgáltatások automatikusan megújulnak az aktuális előfizetési időszak utolsó napján.

Az igazán nagy truváj azonban itt nem is a prémium előfizetésen, hanem a gyémánt tagságon van, amivel messze kiemelkedhetsz a nagy átlagból, és eszméletlenül magas árat kell fizetned érte. Nos, Marilyn Monroe-tól tudjuk, hogy a gyémántok a lányok legjobb barátnői, de sugar daddyként igen karcsú azoknak az extráknak a köre, amit egy gyémánttagságért cserébe kapni fogsz. Sorry, fiúk!

Prémium funkciók

A prémium funkciók egyik praktikus járuléka, hogy csak ennek birtokában tudsz korlátlan számú levelet írni a kiválasztott partnereknek, és csekkolhatod azt is, hogy kik láttád a profilodat, valamint kik jelöltek kedvencnek.

Itt azért meg kell jegyeznem, hogy jómagam ugyan nem fizettem elő a prémium szolgáltatásokra, azokat a prémium tagokat azonban, akik kedveltek vagy megnézték az adatlapomat, mégis láthattam.

Ha van előfizetésed, akkor természetesen előre sorolnak a listákban és adatlapokon, emellett pedig kiemelt megjelenést biztosítanak számodra a Prémium tagok lapon, a főoldalon.

Sugar daddyként csak előfizetéssel tudsz utazást meghirdetni, és a legújabb sugar babyket 3 nappal korábban láthatod, mint az ingyenes előfizetők.

A prémium funkciók mellett sugar daddyként exkluzív VIP tagságot is szerezhetsz gyémántok vásárlásával, ezeknek azonban elsősorban annyi a céljuk, hogy egyfajta biztosítékként szolgáljanak az anyagi helyzetedhez, és ott csilloghass a gyémántlistán, amit külön kiemelnek a sugar babyk számára.

Aki gyémántokat vásárol, az jelölheti be egyedül az adatlapján, hogy luxus vagy extra életszínvonalat tud nyújtani a partnerének. Ehhez képest már csak mellékes plusz, hogy a gyémánttagsággal előrébb sorolnak a listákban és ajánlókban, és a legújabb tagokat is három nappal hamarabb láthatod, mint a többiek.

Egyedi funkciók

A puncs.hu egyik legegyedibb funkciója az ún. virtuális gyémántvásárlás, ami azt jelzi a közösség felé, hogy az illető az átlagot meghaladó egzisztenciával és anyagi lehetőségekkel rendelkezik. Mivel egy gyémánt 100 ezer Ft-ot kóstál, így a gyémánttagság a komoly társkeresési szándék mellett egyúttal garancia az anyagi elköteleződésre és egy gáláns társra, aki partnerének is anyagi biztonságot fog nyújtani. Aki kiemelt életszínvonalat tud nyújtani partnerének annak 1 db gyémántot, míg aki luxusban kényeztetné választottját, annak 5 db gyémántot kell megvásárolnia ehhez a demonstrációhoz. A vásárolt gyémántokat persze jól látható helyen mutatja az adatlapod is.

A gyémántvásárlással egy sor további előnyhöz is juttat az oldal:

 • külön kereshetővé válsz a sugar babyk számára,
 • első helyre sorolnak a keresőlistákban és ajánlókban,
 • a legújabb tagokat három nappal hamarabb láthatod, és
 • az elküldött üzeneteid egy hétig elöl lesznek az üzenetlistákban.

Gyémántot azonban a kiszemelt sugar babynek is küldhetsz egy virtuális ajándékkártya kíséretében.

A puncs.hu másik egyedülálló funkciója még az útitárs szolgáltatás, ahol egy közös utazás során találhatnak egymásra a lehetséges partnerek. A gyakorlatban ez úgy néz ki, mint egy klasszikus utazási hirdetés, csak itt nem egy utazási iroda, hanem egy sugar daddy vagy mommy hirdeti meg az utat az úti cél, az időpont és az utazás jellegének megadásával, amire a sugar babyk egyetlen gombnyomással jelentkezhetnek.

Sugar babyként meg lehet jelölni a profilodban, hogy mely országokba szeretnél elutazni, így a megadott úticélok alapján akár a daddyk is meghívhatnak egy-egy utazásra.

Ügyfélszolgálat

A puncs.hu-n 24 órás email-es ügyfélszolgálat működik, amit közvetlen email címen keresztül, illetve ügyfélszolgálati adatlap elküldésével is megkereshetsz. Személyes ügyfélszolgálat és chat sajnos nem elérhető az oldalon.

Biztonság

A puncs.hu szolgáltatásait csak 18 éven felüliek vehetik igénybe, ehhez képest a regisztrációkor megelégednek egy szimpla email hitelesítéssel, a profilok vagy az életkor valódiáságát nem firtatják.

Bár valóban működik moderáció az oldalon, az adatlapokon például gyakorta belefuthatsz moderált tartalmakba, tapasztalataim szerint így is túl sok a kamu profil és profilkép a puncs.hu-n.

Némileg megnyugtató, hogy a főoldalról azonnal elérheted a Felhasználási feltételeket illetve az Adatvédelmi szabályzatot. Ez utóbbiból azonnal megtudhatod, hogy az oldalra beregisztrálva milyen érzékeny adatokat kérnek majd tőled.

Az adataidat bármikor letöltheted egyébként a beállítások menüpont alatt, és itt van lehetőséged a profilod hibernálására vagy törlésére is.

Hátrányok

Egy különleges igényeket kielégítő társkeresőtől azt várnám el, hogy extra funkciókkal és izgalmas szolgáltatásokkal kápráztasson el, ehhez képest a sugar babyk számára például lehangolóan keveset tud nyújtani a puncs.hu. A kellemesen kreatív és a fantáziát is megmozgató bakancslistán és útitátárs szolgáltatáson kívül nagyítóval kell keresgélni az extrákat az oldalon. A kapcsolatfelvétel a hagyományos társkeresőkön szocializálódott üzenetküldési funkcióra épül jórészt, sehol egy játékos teszt vagy egy kissé kreatívabb profil kitöltési lehetőség.

Ha sugar daddyként vagy jelen az oldalon, úgy tűnik, hogy nagyobb a mozgástered, de a kapcsolatteremtés és az egyedi funkciók köre itt is kimerül annyiban, hogy jó sok pénz gombolnak le rólad virtuális gyémántokért és anyagi helyzeted demonstrálásáért.

A másik kevéssé szimpatikus oldala a puncs.hu-nak, hogy bár a felhasználási feltételek egyértelműen fogalmaznak, és csak saját magunkról készült képeket lehet feltölteni, rengeteg a kamukép és adatlap. Ezeket gyakorlatilag azonnal ki lehet szűrni, a moderációnak mégsem sikerült. Ez némileg megingatja az oldalba vetett bizalmat.

Végül muszáj megemlítenem, hogy finoman szólva is túlárazott a gyémánttagság, amiért gyakorlatilag igen elenyésző számú plusz szolgáltatást kapsz csak. Exkluzívnak pedig cseppet sem nevezném őket.

Összesítés

A puncs.hu egy olyan társkereső oldal, ahol a vonzó külső, az odaadó figyelem találkozik az anyagi biztonsággal és minőségi időtöltéssel. Aki belekóstolna a sugar életmódba, hajlandó levetni a társadalmi konvenciókat, és nem fél a nyílt és őszinte kommunikációtól, az garantáltan komfortosan fogja magát ezen az oldalon is érezni.

 •  Nyílt, közvetlen hangvétel
 •  Moderáció
 •  Kiváló, részletes kereső
 •  Ingyenes felhasználóként is sokféle funkció elérhető

Hogy szerepel a Puncs.hu a legjobb társkeresőhöz képest?

Puncs.huSzexrandi
Közösség
Kereső
Felhasználói felület
Ügyfélszolgálat
Profil
Ár/érték arány
Biztonság
Regisztráció
Mobil verzió
Összpontszám
Szerző véleménye
Ingyenes regisztrációCsatlakozomCsatlakozom

Meggyőztünk? Regisztrálj a Puncs.hu társkeresőre

Ingyenes regisztráció