33 tuti ismerkedős kérdés első randira

Randi kérdések – 31 ismerkedős kérdés amelyeket a szakértők szerint fel kell tenned, ha online ismerkedsz

Az elmúlt tíz évben milliószor ismerkedtem élőben és online társkeresőkön is. Sokféle leszólítást, megszólítást, kérdést kipróbáltam már – valamelyik működött, valamelyik nem. Összegyűjtöttem 31-et a legjobban működő ismerkedős kérdések közül. Akár netes ismerkedéshez, akár első randihoz keresel ötleteket, tudod használni ezeket a randi kérdéseket.

Mielőtt azonban rátérnék ezekre, egy fontos szabályt érdemes tisztázni már az elején! Ne tegyél fel olyan kérdést a másik félnek, amire te magad sem válaszolnál őszintén és nyíltan. Ha nyitottságot vársz el tőle, akkor ez tőled is maximálisan elvárható.

És most nézzük, milyen kérdésekkel kerülhetsz közelebb leendő partneredhez!

Mi tetszett a legjobban a profilomban?

Egyelőre nincs ötleted, mivel indíts kiszemeltednél? Ezt a kérdést akár az első üzenetben is felteheted, hiszen szuperül feltérképezheted vele, hogy a másik megnézte-e az adatlapodat, és őszintén érdeklődik irántad. Persze ehhez nem árt, ha a társkereső profilod valóban jól kidolgozott és vonzó – különben nem igazán lesz mire reagálni.

Milyen címet adnál az önéletrajzodnak?

Egyik aduász társkereső kérdésem, ami gondolatindítónak és bemelegítő kérdésnek is pompás választás, hiszen remek zanzásított összefoglalót fog adni a másik életéről, és persze igényel egy csipetnyi önismeretet is.

Melyik az a kérdés, amit szeretnél, ha többen feltennének neked?

Ezt a teljesen egyszerű, mégis hatékony kérdést akkor javaslom, ha semmi nem jut eszedbe, vagy elakadt a kommunikáció. Azért kedvelem nagyon, mert lehetőséget biztosít a másik félnek, hogy olyan dolgokról mesélhessen, amelyek foglalkoztatják, de eddig nem oszthatta meg őket senkivel.

Melyik három szóval jellemezne téged a legjobb barátod?

Íme egy kitűnő lehetőség, hogy egy kicsit objektívabb képet kaphass a másik félről. Bár a kérdés kissé trükkös, hiszen egy pillanatra bele kell tudnia bújni a jóbarát bőrébe is.

Milyen virág/állat/hangszer/fagylalt stb. lennél?

Kedves és elgondolkodtató önismereti kérdéseket lehet készíteni szimbólumok és metaforák segítségével. Vajon mi jellemzi leginkább a partneredet?

Hány évesnek érzed magad?

A kor csak akkor számít, ha sajt vagy – szokták mondani. Vajon idősebbnek vagy fiatalabbnak érzi magát a koránál? Ezzel a kérdéssel kiugraszthatod a nyulat a bokorból, és azonnal kiderítheted, hogy egy örökké lángoló gyermeki lélekkel vagy érett, felnőttel van dolgod. A válaszból az is kiderülhet, ki hol tart az életében és mi az, amit egy kapcsolatban keres.

Ha bárhová utazhatnál a világon, hova mennél?

Ez a kreatív kérdés jó alkalmat szolgáltat arra, hogy megtudd, milyen típusú emberrel van dolgod. Inkább a komfortózónát simogató, all inclusive üdülőhelyek vonzzák, vagy bátran bevetné magát egy kolumbiai dzsungelbe, ahol az sem zavarná, ha eltéved?

Hol van a legfurcsább hely, ahol valaha jártál?

Mindannyian jártunk már furcsa és különleges helyeken, és klassz dolog, ha erről meg is oszthatjuk a tapasztalatainkat.

Be szoktad vetni az ágyadat reggelente?

Sokan kellő lazasággal kezeljük ezt a jelentéktelennek tűnő szokást, de ha neked épp az a típus jön be, aki káoszt hagy maga után az ágyban, akkor jól ki fogjátok egymást egészíteni. Ennek a kérdésnek a megválaszolása sokat elárulhat egyébként az illetőről: megmutathatja, hogy mennyire igényli a rendet és a szervezettséget az életében, és arra is fény derülhet, hogy a reggeli rutinja mennyi időt vesz igénybe.

Mi a titkos, legfurcsább képességed?

Mindannyiunkban lakozik valami szokatlan és mókás képesség. De vajon mennyire meri neked megmutatni a másik az egyediségét? Azért is imádom ezeket a játékos és meglepő témákat, mert nem illeszkednek a szokásos rutinkérdések sorába, és azonnal felfedik, hogy mennyire nyitott a partnerem.

Macskák vagy kutyák?

Cicás vagy inkább kutyás gazdi? A házi kedvencek sokaknál családtagnak számítanak, és elképzelhetetlennek tartják az életüket nélkülük. És elárulom, hogy az sem véletlen, ki melyik állatot preferálja… Szóval légy résen, mert a választás mindig szorosan összefügg a személyiségünkkel.

Milyen utolsó vacsorát választanál a börtönben?

Igazad van, kissé bizarr a kérdés, de menyivel izgalmasabb így rákérdezni, mintha arról faggatnád, hogy „Mi a kedvenc ételed?”

Mi a szeretetnyelved? (Hogy fejezed ki a szeretetedet?)

Gray Chapman világhírű párkapcsolati szakértő szerint a szeretetnyelv segítségével fejezzük ki és éljük meg szeretetünket. Ennek ötféle módja létezik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés. Vajon a kiszemelt partnered, hogyan adja mások tudtára a szeretetét? Ennek a kérdésnek a megválaszolása azért is különösen fontos, mert az eltérő szeretetnyelvek komoly feszültséget generálhatnak egy kapcsolatban.

Hiszel a karmában?

Ez azért klassz kérdés, mert megmutatja, hogy hisz-e abban az illető, hogy a tetteinek következményei vannak.

Mi a legkínosabb dolog, ami valaha történt veled?

Ha valóban megengeded magadnak, hogy hiteles és őszinte legyél, akkor abba bele kell, hogy férjenek azok a kérdések is, amelyek a sérülékenységünkre mutatnak rá. Lássuk, hogy áll ehhez az érzékeny témához a partnered!

Mi az, ami nélkül nem tudnál élni?

Tipikusan az a kérdés, amivel megismerheted a másik prioritásait. Természetesen a víz és levegő válaszok itt nem játszanak!

Ki a leglenyűgözőbb ember, akivel valaha találkoztál?

Mindannyian felnézünk valakire, és példaképeink is sokat elárulnak személyiségükről és értékrendünkről. Az ideáljaink megemlítése ráadásul egy tartalmas beszélgetés nyitánya is lehet.

Miért vagy a leghálásabb az életben?

Egy igazán pozitívra hangoló kérdés, amivel a másik egészen különleges oldalát ismerheted meg. Ennek a témának a boncolgatásakor mélyebbre is áshattok, és egy komolyabb beszélgetés is kerekedhet belőle.

 Ha megváltoztathatnál egy múltbéli döntést, mi lenne az?

Akár ebből az egyetlen válaszból is megtudhatod, hogy miként látja valaki az életét. Vajon hajlamos leragadni a múlt fájó döntéseinél és pillanatainál, vagy beépíti ezeket is az életébe, és a tapasztalatokból okulva halad tovább?

Milyen az ideális első randi?

A kérdés, amivel több legyet üthetsz egycsapásra, szóval javaslom, hogy vedd fel a listádra! Egyrészt felfedheti a lapjait, és megismerheted, hogy milyen típusú partnerrel van dolgod, másrészt klassz támpontokat is kapsz egy későbbi találkozás megszervezéséhez.

Melyik a kedvenc ünneped?

A párkapcsolati szakértők szerint érdemes finoman megtudni azt is, hogy milyen világnézet, vallás áll közel a partneredhez, hiszen ez is fontos része lehet egy leendő párkapcsolatnak. Ezzel a kérdéssel ‍tapintatosan kipuhatolhatod ezt is.

Melyik szuperhős bőrébe bújnál a legszívesebben?

Őszintén! Sokunknak van egy nagy, nagy kedvence a filmvásznon, akitől szívesen kölcsön venné valamelyik szuperképességét. De vajon melyiket és miért? Sokat megtudhatsz valakiről, ha arra kéred, hogy meséljen kedvenc hőséről, és persze egy harcos Marvel/DC rajongónál azonnal célba is találsz ezzel a témával.

Miért lelkesedsz mostanság leginkább?

Nincs annál jobb, mint amikor valaki megoszthatja élete nagy szenvedélyét a másikkal. Elborult képregény-gyűjtő, megszállott triatlonista vagy mindenre elszánt nyers-vegán blogger? Tutira felcsillan a szeme, ha arról a témáról kérdezed, ami mindennél fontosabb számára.

Ananász a pizzán? Te mit gondolsz erről?

Csak dobd be az évszázad vitaindító kérdését, ami nem csak nagyszerű beszélgetésindító lehet, de arról is elárul némi infót, hogy az illető mer-e szokatlan döntéseket hozni az életben.

Milyen kísérőzenét választanál, ha verekedésbe keverednél?

Abszurdnak tűnő kérdés? Szerintem a zenei ízlés igenis hangsúlyos pont lehet a párkapcsolatban, de a rettentően elcsépelt „Milyen zenét szeretsz?” téma helyett inkább kreatívabb módon faggatózzál.

Ha holnap zombiapokalipszis lenne, mit tennél?

Nálam azonnal nyert ügye van annak, aki randikérdésként előrukkol valami hasonló őrültséggel. A meghökkentő és szokatlan témák egészen váratlan, akár játékos oldalát mutathatják meg a partnerednek, és még egy közös szerepjáték is kerekedhet belőlük.

Melyik az a sorozat, amit képes vagy újra és újra visszanézni?

Egy régi, klasszikus kérdés, amivel felkészülhetsz egy leendő Netflix-partyra.

Mutasd meg azt a három emojit, amit legutoljára használtál!

Egy egyszerű módja annak, hogy képet kaphass partnered jelenlegi érzelmi állapotáról.

Milyen könyv van épp az éjjeliszekrényeden? Milyen zenét hallgattál legutoljára?

Létezik ettől ideálisabb kérdés, hogy megismerd az ízlését?

Milyen hobbiba kezdenél szívesen, ha lenne rá időd és pénzed?

Azt mondják, pénzért nem lehet boldogságot venni, de azért ezzel az állítással vitatkoznék.  Igenis vannak olyan hobbik, amelyek rettentő költségesek, és emiatt nem engedheti meg magának valaki. Ezen a ponton megismerheted partnered dédelgetett vágyait is.

Mi az, ami igazán megnevetett?

Mi az, amit leginkább keresünk leendő partnerünkben? Párkapcsolati szakértők szerint a humorérzék toplistás jellemvonás az online randik világában is. Ha ki tudod deríteni, hogy mi az, ami megnevetteti a másikat, az sokat elárul az életszemléletéből is.

Melyik volt életed legrosszabb randija?

Ha minden kötél szakad, és végképp nem jut eszedbe egyetlen mentőkérdés sem, akkor előkaphatod ezt a kérdést is, reménykedve abban, hogy nem az „Épp most zajlik” választ fogod kapni. Ezzel a humoros kérdéssel oldhatjátok az ismerkedéssel járó feszültségeket is, és garantált lesz az közös nevetés.

A legjobb online társkeresők ahol megkezdheted az ismerkedést

Most hogy felvértezted magad a legjobb, legviccesebb ismerkedős kérdésekkel, akkor itt az ideje, hogy gyakorlatban is bevesd a frissen szerzett tudásod.

Ha nem olyan alkat lennél, aki a buszmegállóban szólítgatja le a lányokat, akkor a legjobb esélyed az online társkereső oldalak felületein lesz. Társkeresőkből sok száz, ha nem ezer is elérhető magyar nyelven. Ezek nagy része kamu és lehúzás. A toplistánkba megismerheted az aktuálisan legjobbakat.