Tinder társkereső vélemény

Tinder a legnépszerűbb társkereső - annak ellenére, hogy tele van a net olyan véleményekkel, amelyek szerint alig használható valamire. Sokak szerint átlagos emberként szinte esélyed sincs semmire.

Tinder összesítő vélemény

Előnyök:
 •  Könnyű, dinamikus használat
 •  Ellenőrzött regisztráció és fióktevékenység
 •  Külföldi felhasználókkal is ismerkedhetsz
 •  Folyamatos fejlesztések és új funkciók
Hátrányok:
 •  Előfizetés nélkül szinte használhatatlan
 •  Inkább a vonzó profilfotóval bíró embereknek kedvez
 •  Valós ügyfélszolgálat hiánya
 •  Csak óriási aktivitás mellett optimális

Kinek ajánlom a Tindert?

A Tinder egy szuper lehetőség azoknak, akik ráuntak a hagyományos és kissé unalmas 20 századi társkeresőkre, és fiatalosabb, interaktívabb, szórakoztatóbb közegben szeretnének párra lelni. Mivel a legtöbb felhasználója 18-34 éves, így, ha ebbe a korosztályba tartozol, akkor kifejezetten hasznos lesz számodra a Tinder.

Imádni fogod az appot akkor is, ha eleged van abból, hogy kéretlen levelekkel árasszanak el olyan felhasználók, akik cseppet sem szimpatikusak. A Tinder óriási előnye, hogy itt tényleg csak olyanokkal kell beszélgetned, akikkel kölcsönösen szimpatikusak voltatok egymásnak.

Alkalmi kapcsolatot keresel? A Tinder elsősorban az ilyesféle laza, kötetlen kapcsolódások vadászterülete, de önbizalomnövelő applikációként sem utolsó, hiszen itt a képeid alapján azonnali visszacsatolást kaphatsz egy hatalmas felhasználói közösségtől.

Közösség

A Tinder főként a nők és az előnyös profillal rendelkező férfiak terepe, ahol kb. 75 millió aktív felhasználóval vagy közös platformon. Mivel a pasik jóval nagyobb arányban vannak jelen az oldalon (kb. 78 százalék), így a maradék 22 százaléknyi női felhasználónak bőven lesz miből válogatni.

Tudtad, hogy a Tinderen napi 1,6 milliárd balra vagy jobbra húzás történik, és az aktív Tinder felhasználók átlagosan naponta négyszer jelentkeznek be? Ezek a számok is jól tükrözik, hogy mekkora pörgés zajlik az oldalon, és hogy igenis létezik Tinder-függőség.

Fontos infó még, hogy ezt a társkeresőt jellemzően a fiatalabb generáció uralja, hiszen a tagok több mint fele a 18-25 éves korosztályból kerül ki.

Ingyenes verzió

A Tinderre is ingyenesen regisztrálhatsz fiókot, és a profilod nagy részét előfizetői kötelezettség nélkül töltheted ki. Ingyenesen – bár limitáltan – használhatod a párosító funkciót is. A keresés mellett pár alapvető beállítást is elvégezhetsz, ugyanakkor hamar megtapasztalod, hogy a Tinder ingyenes verziója igencsak korlátozottan használható, ráadásul az algoritmus érezhetően háttérbe sorol az előfizetőkkel szemben.

Használat

Regisztráció

A Tinder használatához szükséged lesz egy fiókra: ehhez vagy letöltöd az appot az App Store-ból és a Google Play Áruházból, vagy felkeresed a Tinder weboldalát. A regisztrációt elvégezheted a Facebook vagy Google fiókkal, de lehetőséged van mobiltelefonszámmal való becsekkolásra is. Fontos, hogy a regisztráció során a telefonszámod visszaigazolását is el kell majd végezned egy SMS-ben kapott kód segítségével!

Végül el kell fogadnod a Tinder szabályait, és irány a profilkitöltés!

Profilok

A profilodban meg kell adnod pár alapvető adatot (nem, születési dátum, iskola, munkahely, szexuális preferencia), és néhány személyesebb infót is (háziállat, horoszkóp, dohányzás, érdeklődési körök). Elsőre talán furcsa lehet, milyen kevés adatot kér tőled az oldal, amit azzal magyaráz a Tinder, hogy egy embert nem a demográfiai adatai határoznak meg elsősorban, és mindenkinek joga van arra, hogy megismerjék.

Érdekesség még, hogy a Tinder profilodat összekötheted olyan népszerű közösségi oldalakkal is, mint a Spotify és az Instagram.

A profil legfontosabb része azonban a fényképek és rövid videók feltöltése, amelyek segítségével majd párba kerülhetsz más felhasználókkal.

És bár lehetőséget kapsz egy rövid bemutatkozó elkészítésére is, a Tinderen nem igen fogsz részletes adatlapokkal találkozni, hiszen itt egyértelműen a profilfotókon van a hangsúly.

Az alkalmazás hozzáférést fog kérni a helyadataidhoz, a weboldalon pedig neked kell majd beállítani a tartózkodási helyedet, illetve további egyéni fiókbeállítást is elvégezhetsz.

Keresés

Mielőtt elkezdenél válogatni a felhasználók között, meg kell adnod a keresési feltételeket, ami alapján felajánlja őket az alkalmazás. A Tinder hely, távolság, életkor és nemi identitás alapján enged szűrni, és globális keresésre is van mód. Ez esetben, a világ bármely pontjáról kaphatsz találatokat. Bár a Tindernek nincs annyi szűrője, mint más társkereső alkalmazásoknak, de a megadott feltételekkel viszonylag jó találatokat kaphatsz. Ha azonban pontosabb beállításokat szeretnél, akkor fizetned kell az extra funkciókért.

Kapcsolatteremtés

A Tinder végtelenül minimalista a kapcsolatteremtésben: összesen 5 db kis ikon lesz a segítségedre, ezeket a kezdőlapon fogod megtalálni, a profilok alsó sávjában.

A szívecske és az X értelemszerűen az Igen és Nem szavazatot jelenti, míg a Visszafordítás ikonnal a legutoljára leadott döntésedet vonhatod vissza.

Ha valaki különösen tetszik, akkor még a szavazás előtt adhatsz neki egy szuperlájkot a kék csillagra kattintva (ám ebből csak ötöt osztogathatsz hetente és csak előfizetésért cserébe), míg a saját esélyeid a kis villámjelre (Boost/Super Boost funkció) kattintva növelheted. Ekkor a profilod 30 percnyi kiemelést kap, így nagyobb eséllyel találhatsz párra. Természetesen nem ingyen!

Ha matcheltél (vagyis párba állítottak) valakivel, akkor mindkettőtöket értesítenek, és írhattok egymásnak vagy akár videóhívást is folytathattok.  Az üzenetküldési felület iszonyat jó, tényleg megtalálsz rajta mindent, mi szem-szájnak ingere (küldhetsz dalt, gifet, matricát, emojit és kiválaszthatod a számodra legideálisabb kapcsolattartási kártyát is).

A Tinder levelezési részében nemcsak az üzeneteidet, hanem azokat az embereket is láthatod, akikkel párba álltál.

Használhatóság

Összességében a Tinder alkalmazása meglehetősen egyszerűen működik, kb. 2-3 perc alatt megtanulható: a bedobott profilokon jobbra vagy balra csúsztatással jelezheted, hogy ki az, aki érdekel, a kezdőlap alján pedig 5-féle kis ikont találsz, amelyek segítségével kapcsolatba léphetsz az illetővel.

Mobilon és webfelületen is könnyen ráérzel a dologra, talán ez utóbbin kevésbé pörgős a csúsztatás, itt érdemesebb inkább az ikonokra hagyatkozni.

Összességében azt tapasztaltam, hogy a webfelület kevesebb funkciót és lehetőséget biztosít, és kevésbé egyértelmű, mint az applikláció, ahol 4 db ikon alatt minden fontos funkciót elérhetsz a menüből, míg a profilodon az összes beállítást és extra funkciót egyszerre láthatod és kezelheted.

A Tinder egyébként nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésekre, így gyakran bukkanhatsz majd új és izgalmas funkciókra.

Ár, ár/érték

Az ingyenes tagság mellett háromféle előfizetésre tehetsz szert (Plusz, Gold és Platinum), mindegyiket három idősávra vásárolhatod meg (1, 6 és 12 hónap). A legjobb árat természetesen az egyéves előfizetés nyújtja mindhárom esetben.

Ám mindamellett, hogy a Tinder egy kétségkívül klassz, szórakoztató és maximálisan felhasználóbarát alkalmazás, ahol szívesen fogsz időzni, ezek az árak az átlagos magyar felhasználóknak igencsak húzósak, a kóstolásra felkínált 1 havi előfizetés pedig minden csomagban bődületesen felülárazott.

Személyes véleményem, hogy az előfizetésnek tényleg csak akkor van értelme, ha nagyon ütős és figyelemfelkeltő a profilod, és aktív tudsz lenni az oldalon; kiemelést pedig akkor érdemes vásárolnod, ha a jól teljesítő profilod mellett van legalább egy Tinder Plus előfizetésed. Ezzel egyébként már viszonylag jól fogsz tudni boldogulni.

Prémium funkciók

A prémiumfunkciókhoz háromféle csomagban juthatsz hozzá, ezek közül az alapcsomag, a Tinder Plus 6 db prémiumfunkciót nyújt. Ezzel az előfizetéssel hirdetésmentessé válik az oldal, korlátlan mennyiségű profilt lájkolhatsz a párosító játékban, valamint az utolsó döntésedet korlátlanul visszavonhatod. Emellett megkapod az Útlevél funkciót, amivel az aktuális tartózkodási helyed mellett bármennyi várost felvehetsz, és a világ bármely pontjáról szerezhetsz párt magadnak. A Tinder Plusszal a beállítási funkciók is bővülnek (beállíthatod, hogy ki és mit lásson az profilodból, és belőheted azt is, hogy te kit szeretnél látni pontosan).

A Tinder Gold előfizetéssel a Tinder Plus előnyein kívül további 3 funkciót kapsz. Meg tudod nézni, hogy ki lájkolt, havi egy ingyenes kiemelést és heti 5 szuperlájk lehetőséget is kapsz.

Ha igényt tartanál az összes prémiumfunkcióra, akkor a Tinder Gold és Plus összes előnyét tartalmazó Tinder Platinumra kell előfizetned.  Itt a plusz funkció, hogy ha lájkoltál valakit, akkor a párosító játékban előbb fogsz megjelenni a nem előfizetőkhöz képes. Ha pedig szuperlájkot adtál valakinek, akkor úgy is tudsz üzenetet küldeni neki, hogy még nem álltatok párban.

Az előfizetések mellett a Tinderen is vásárolhatsz kiemelést, amivel 30 perc erejéig kitűnhetsz a környékeden élő többi felhasználó közül. Nem túl sok, de arra jó, hogy egy kicsit felpörgesd a profilod népszerűségét.

Egyedi funkciók

A Tinder egyik ikonikus egyedi funkciója a Szuperlájk, amit a különösen szimpatikus felhasználóknak adhatsz (bár csak korlátozottan). Az alkalmazás egyébként priorizálja a szuperlájkot, vagyis nagyobb eséllyel fogja mutatni az illetőnek a profilodat, így megnövelheted a párban állás esélyét is.

A másik említésre méltó egyedi funkció az Útlevél, ami lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján megváltoztathasd a tartózkodási helyedet, és korlátlanul felvehess bármilyen várost a kereséshez. Ha gyakran utazol, akkor ez praktikus lehet számodra, hiszen a profilod meg fog jelenni az adott területen élő emberek számára, és fordítva.

Ügyfélszolgálat

A Tinder ügyfélszolgálatával az ügyfélszolgálati űrlap kitöltésével léphetsz kapcsolatba, szükség esetén dokumentumokat és képernyőfotókat is csatolhatsz a leveledhez.

Biztonság

Mivel a Tinderre csak ellenőrzött adatokkal (telefonszámmal, email hitelesítéssel) léphetsz be, így biztonságosan fogod tudni használni. A Tinder fotó-hitelesítési funkciót is kínál, a hitelesített profilokon pedig kék pipa jelzi, hogy hitelesített, valódi személlyel van dolgod.

Emellett a fióktevékenységedet is szigorúan ellenőrzik, így benne van a pakliban, hogy gyanús tevékenység esetén kivágnak az oldalról, és nem fogsz tudni (vagy csak igen körülményesen) újra fiókot regisztrálni. A profilodban az adatvédelmi beállításokat is személyre szabhatod, a Tinder adatkezelésével kapcsolatos tudnivalóit, valamint a biztonsági szabályokat pedig a szintén elérheted közvetlenül.

Hátrányok

A Tinder egyik legnagyobb hátránya szerintem, hogy a használata során úgy érzed magad, mint egy felpörgött automata, ami jó és rossz skatulyákba rakja az embereket, a valós kapcsolatteremtés helyett. Számomra ez kifejezetten lehangoló volt egy idő után.

Mivel az egész alkalmazás a profilképekre fókuszál, így minden más információ a háttérbe szorul, azok pedig, akik nem rukkolnak elő profi és jól beállított képekkel, egyértelműen hátrányból indulnak. Végül meg kell említenem, hogy ahhoz, hogy kimaxold a lehetőségeket, és kivívd az algoritmus kegyeit, egyrészt meg kell tanulnod egy csomó Tinder-trükköt, másrészt muszáj lesz előfizetned legalább az alapcsomagra.

Összesítés

 

A Tinder egy roppant egyszerűen használható dinamikus randialkalmazás, ami elsősorban a laza és kötetlenebb találkozások helyszíne. Folyamatosan megújuló és felhasználóbarát funkcióinak köszönhetően pedig gyorsan és szórakoztató módon keresgélhetsz vele olyan partnereket, akik a közeledben élnek.

Párkeresés egyszerűen, gyorsan és szórakoztatóan
 •  Könnyű, dinamikus használat
 •  Ellenőrzött regisztráció és fióktevékenység
 •  Külföldi felhasználókkal is ismerkedhetsz
 •  Folyamatos fejlesztések és új funkciók

Hogy szerepel a Tinder a legjobb társkeresőhöz képest?

TinderSzexrandi
Közösség
Kereső
Felhasználói felület
Ügyfélszolgálat
Profil
Ár/érték arány
Biztonság
Regisztráció
Mobil verzió
Összpontszám
Szerző véleménye
Ingyenes regisztrációCsatlakozomCsatlakozom

Meggyőztünk? Regisztrálj a Tinder társkeresőre

Ingyenes regisztráció