Cronos Társkereső társkereső vélemény

A Cronos társkereső a fiatalabbaktól az idősebb korosztályig várja mindazokat, akik szeretnék elkötelezni magukat egy komolyabb párkapcsolatban. A társkeresést részletes profillal, játékos tesztkitöltési lehetőségekkel és bevált párkapcsolati tippekkel segíti ez az áttekinthető, letisztult és könnyen kezelhető oldal.

Cronos Társkereső összesítő vélemény

Előnyök:
 •  10 000 új regisztrált tag havonta
 •  Letisztult, könnyen áttekinthető felület
 •  Részletes kereső, sokféle szűrőfeltétel
 •  Rengeteg egyedi funkció
 •  Praktikus, felhasználóbarát mobilapplikáció
Hátrányok:
 •  Kissé idejét múlt dizájn
 •  A korlátlan üzenetküldés és a fénykép megtekintés fizetős
 •  Az ingyenes regisztrációval zavaróan sok reklám jár
 •  A tagsági viszony megszűnésekor elvesznek a kreditek

A szuper funkciókra és könnyű kezelhetőségre azonban némi árnyékot vet a némileg ódivatú dizájn és a sok reklám, amitől csak a fizetős tagság fog megszabadítani.

Kinek ajánlom a Cronos társkeresőt?

Akik idő és lehetőség híján vannak

Alapvetően azoknak ajánlom az oldalt, akiknek nincs elég idejük és lehetőségük arra, hogy ismerkedjenek, és lakóhelyük, munkájuk vagy baráti körük is csak nagyon kevés ismerkedési-randizási lehetőséget biztosítana.

Tudom, sokan hisznek a végzetben, és abban, hogy ha két embernek találkoznia kell egymással, akkor ez be is következik.

Vajon miért ne történhetne ez meg a virtuális térben egy társkereső oldalon?

A Cronoson minőségi és elkötelezett tagok várnak rád egy komoly kapcsolat reményében.

Akik 18 és 50 év közöttiek

Szeretnéd a korban is hozzád passzoló társat felkutatni? Ha aktívkorú társkereső vagy, akkor egyértelműen jó helyen jársz, hiszen a Cronos felhasználóinak 76 százaléka a 18-50 év közötti korosztályból érkezik.

Akik biztosra akarnak menni

Érdemes akkor is regisztrálnod, ha van benned némi bizalmatlanság a társkeresőkkel szemben, hiszen itt szigorúan moderálnak minden szöveges és fényképes tartalmat. Amennyiben csak a korábbi kellemetlen tapasztalatok tartanak vissza, akkor elárulom, hogy a bővített szűrőrendszer segítségével egészen pontosan kiszűrheted azokat a partnereket, akik leginkább megfelelnek az elképzeléseidnek, és tilthatod azokat, akikkel nem szeretnél még egyszer összefutni ezen a virtuális találkahelyen. Mit kockáztatsz tehát? Semmit!

Szerintem a leendő társad már alig várja, hogy feltöltsd a profilod és írj neki!

Akik szeretik a játékos önismeretet

Jó szível ajánlom neked a Cronos társkeresőt akkor is, ha szeretnél egy kicsit közelebb kerülni a játékos énedhez, és szívesen belevinnél a párkeresésbe is egy kis mókát.

Már belefásultál az unalmas randioldalakba és a rutinszerű kérdések megválaszolásába? Ugye tudod, hogy terád is vár valaki, aki épp téged keres! Élvezd a párkeresés minden percét! A Cronos játékos tesztjeivel feloldhatjátok a társkereséssel járó izgalmakat és szorongásokat.

CTK közössége

Az oldal kifejezetten nagy, 2,5 millió tagot számláló felhasználóbázissal rendelkezik, ahová havonta több, mint 10 ezer regisztráló csekkol be, és 180 ezren pörögnek aktívan a felületen. Szép szám, ugye?

A Cronoson szörfölve minden korosztályból találhatsz tagokat, de tudnod kell, hogy csak 18 éves kortól regisztrálhatsz ide. Az aktívkorú párkeresők egyértelműen többségben vannak: a legtöbben 18 és 35 év közötti korosztályból képviseltetik magukat (40 százalék), de közel ugyanekkora a 35-50 éves felhasználók aránya is (36 százalék). Ami még fontos infó lehet, hogy a férfiak viszik a prímet ezen az oldalon (61 százalék), bár hozzáteszem, hogy ez cseppet sem szokatlan jelenség az online társkeresők világában.

Az oldal aktivitását szerintem nagyon jól tükrözi, hogy 100 ezernél is több levelet írnak egymásnak a tagok hetente, szóval itt garantáltan nem fogsz punnyadni te sem!

Ha a végzettség kardinális szempont számodra a társkeresésben, akkor értékelni fogod, hogy viszonylag sok diplomás felhasználó között keresgélhetsz, hiszen a felhasználók 42 százaléka a diplomások közül került ki, ugyanakkor az érettségivel, illetve szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezők is jelen vannak ezen a felületen.

Végül fontos infó, hogy ezen a társkeresőn az ország teljes területéről, illetve célzottan a lakóhelyeden és környékéről is keresgélhetsz.

Cronos Társkereső – milyen az ingyenes verzió?

A Cronosra ingyenesen regisztrálhatsz fel, és töltheted ki minden részletre kiterjedően az adatlapodat is. Ingyenes felhasználóként használhatod az alap illetve a részletesebb keresőt is. Csekkolhatod a profilokat, azt, hogy mennyire aktív az illető, és hogy mikor volt fenn az oldalon. Emellett értékelheted a profilokat és jelezheted azt is, ha valaki tetszik vagy randiznál vele. Sőt, nem kell fizetned a tesztek elkészítéséért és kitöltéséért sem. Összességében tehát viszonylag sokféle funkciót fogsz tudni használni ingyenesen.

Ugyanakkor bár a levelek fogadása és válaszlevél írása elvileg adott az ingyenesen regisztráltak számára is, a korlátlan levélírás lehetősége azonban csak előfizetés után nyílik meg számodra.

CTK használata

Cronos Társkereső: regisztráció

A regisztrációt kétféleképp teheted meg: egyrészt a Facebook oldaladdal, másrészt email-es hitelesítéssel. Ez utóbbihoz mindössze pár alapadatot kell megadnod, és máris az az oldalon találod magad, ahol egy 3 részből álló adatlap kitöltése vár rád. A családdal és karriereddel kapcsolatos infók megadása után néhány főbb jellemzőre fognak rákérdezni, és lehetőséged van egy rövid szöveges bemutatkozásra is. Összességében tényleg csak pár alapadatot kell megadnod, hiszen a későbbiekben sokkal részletesebb kitöltésre is lehetőséget kapsz.

Ezután jöhet a fényképek feltöltése, és végül sor kerülhet az email-es aktiválásra. Itt érdemes arra figyelni, hogy 10 napon belül aktiváld a fiókodat, mert ezt követően törölnek az oldalról.  Az aktiválás után zárul le a regisztrációs folyamat, ami kb. 1-2 percet rabol el az idődből.

Cronos profil

A profil kitöltése viszonylag részletes, de felesleges sallangoktól mentes. A rövid bemutatkozót és az ideális társ leírását követően ötféle szempontot kell majd részletezned (család, karrier, életmód, külső adatok, érdeklődés). Mindegyikhez megkapod a válaszopciókat, így pikk-pakk kitölthető pár perc alatt az egész.

Itt már találhatsz kényesebb kérdéseket is (pl. a vallási-politikai nézetre vagy a jövedelemre vonatkozó kérdést), amelyekre azonban nem kötelező válaszolnod.

Társkeresés

A Cronos keresési rendszere többszintű keresést biztosít számodra. A hagyományos lokáció alapú keresés során belőheted, hogy országosan vagy a lakóhelyed közelében szeretnél-e keresgélni. Ez utóbbi esetben a hatósugarat is megadhatod.

Kereshetsz természetesen jellemzők alapján is, de itt is lesz egy kis csavar. Már a részletes kereső segítségével is viszonylag jól leszűkítheted a szóba jöhető emberek körét, de az extra keresővel valamennyi, az adatlapokon lekérdezett szempontot belerakhatod a kutatásba. Ez további 25 szűrőt fog jelenteni – ezért a szolgáltatásért azonban már előfizetéssel kell rendelkezned.

Nagyon praktikus az oldal ajánlórendszere is, ami nemcsak azokat a lehetséges partnereket hozza be, akik számodra megfelelnek, hanem azokat is, akiknek te megfelelsz, illetve kaphatsz egy listát azokról, akikkel 100 százalékosan passzoltok. A női felhasználók számára különösen fontos lehet az egyezés ilyetén számszerűsítése, szóval szerintem ez kifejezetten hasznos funkció.

Kapcsolatteremtés

Sajnos az üzenetküldésnél már meg lesz kötve a kezed, mert a korlátlan üzenetküldéshez elő kell fizetned. Ez esetben az ingyenes tagok is válaszolhatnak a leveledre.

Szerencsére azonban a Cronoson nemcsak az üzenetküldési lehetőség az, amivel közeledhetsz egy számodra szimpatikus emberhez. Olyan funkciók közül válogathatsz ugyanis, amelyek már egy csipetnyi virtuális flörtre is lehetőséget adnak.

Ez lehet egyetlen gombnyomásnyi jelzés a reménybeli partner adatlapján (Kinéztem magamnak/ Randiznék vele/ Elkérem a telefonszámát/ Pontozás) vagy egy közvetlenebb kapcsolatfelvétel. Összeállíthatod például saját személyre szabott tesztedet, aminek a kitöltésére felkérheted a másikat, és persze te is kaphatsz felhívást keringőre, azaz tesztkitöltésre.

Az én nagy kedvencem a „Megkérdezem tőle” funkció, amiben ötletes, vicces vagy épp elgondolkodtató kérdést tehetsz fel az illetőnek, amit egy kérdéslistáról válogathatsz le.

A palackposta funkcióval pedig abszolút a sorsra és a szerencsére bízhatod, hogy rátalálsz-e egy olyan társkeresőre, aki válaszol az üzenetedre.

Használhatóság

Alapvetően nem fog megoldhatatlan feladatok elé állítani az oldal, aminek az elrendezése első blikkre is rendkívül könnyen átlátható.

Minden fontos funkciót a bal oldali menüsávban el fogsz érni, míg a kiemelt VIP-szektort végig a felső sávban fogod találni (Ide kerülnek azok, akik kiemelt pozíciót kaptak a kreditjeikért).

Az oldal központi részén folyamatosan kapod a Cronos által ajánlott opcionális társjelölteket, akiket a keresődobozban szűrhetsz az általad kiválasztott szempontok szerint. Mivel ezekből a mini adatlapokból nem sok infót tudsz hirtelen kimazsolázni, klassz kapaszkodót jelenthet, hogy azt is megadják számodra, hány százalékban passzoltok egymáshoz.

A beállítások funkció nagyon részletes, és részemről nagyra értékelem, hogy pontosan beállíthatom miről és hányszor szeretnék rendszeres értesítést kapni a privát email fiókomba. De itt akár elkészíthetem saját gyorsüzenetemet is, amelyben jelzem a címzettnek, hogy szeretnék randizni vele.

Az oldal egyértelműsége és könnyű kezelhetősége ellenére számomra mégis nagyon hiányzik a menüből a GYIK, amiben tételesen fel lennének sorolva az egyes funkciók, illetve a felmerülő problémákra is kaphatnék instant válaszokat.

Az üzenetküldési funkció ugyanis nem teljesen világos első olvasatra az egyszeri felhasználónak: bár jelzik, hogy ingyenes felhasználóként fogadhatok üzeneteket és válaszolhatok is rájuk, de a korlátlan levélírás lehetőségét mégiscsak előfizetéssel szerezhetem meg.

De a kreditvásárlás során is elég hamar belegabalyodhatsz némi ellentmondásba: míg az egyes kreditcsomagoknál következetesen azt az infót kapod, hogy csak fényképes adatlappal rendelheted meg őket, addig a sima kreditpontok megvásárlását minden további nélkül lezongorázhatod fényképes adatlap nélkül is.

Cronos Társkereső árak – az oldal ár/érték aránya

A Cronos Társkereső előfizetési díjai finoman szólva magasnak tűnnek (különösen a rövid időre szóló csomagok). Ha tehát tisztán az anyagiakat nézzük, érdemes nagyobb csomagban gondolkodnod.

Azonban felmerül a kérdés, hogy szeretnél-e egyszerre ennyi pénzt kiperkálni egy olyan szolgáltatásért, amit lehet, hogy csak pár hétig fogsz igénybe venni. Ráadásul a magasra kalibrált árhoz képest csak minimális extra funkciót kapsz a pénzedért…minden másra meg ott a kredit.

Bizony, egy kissé keserű lesz a szánk íze amiatt, hogy plusz krediteket kell vásárolnunk azért, hogy a virtuális értékünket növelhessük a többi társkereső között. Így már kifejezetten húzósnak érezhetjük a társkeresés költségeit a Cronoson.

Áthidaló megoldásként az oldal olyan csomagot is felajánl, amihez viszonylag sok kreditet kapsz, és összességében kedvezményesebb áron juthatsz a Classic tagság nyújtott funkciókhoz is.

Felhívnám a figyelmedet azonban arra, hogy a Cronos komolyan veszi az előfizetéssel kapcsolatos szabályokat, így az üzenetek és adatlapok nem tartalmazhatnak semmilyen elérhetőséget (név, e-mail cím, telefonszám stb.), illetve előfizetésre utaló információt!

Prémium funkciók

A Cronos online társkeresőjén kétféle lehetőségért tudsz fizetni.

Classic-tagság

Az általános előfizetés elsősorban plusz funkciókat biztosít számodra.

Az ún. Classic tagságért korlátlan számú üzenetet küldhetsz bárkinek, továbbá megnézheted, kiknek tetszel és kik jelezték azt az adatlapodon, hogy randiznának veled. Csak az előfizetők nézhetik meg az adatlapon szereplő összes fényképet, és ők használhatják teljesen reklámmentesen is az oldalt.

További előny, hogy előfizetőként kétszer gyakrabban fogsz szerepelni az ajánlásokban, és ingyenes online tagsággal is fognak tudni írni neked.

A Classic tagsággal járó funkciók között meg kell még említenem, hogy regisztrációdat felfüggesztheted az oldalon anélkül, hogy elveszítenéd az előfizetésed fel nem használt részét.

Kreditvásárlás lehetősége

A második lehetőség, hogy krediteket vásárolhatsz, amelyek elsősorban arra jók, hogy feltuningolják a virtuális értéked, azaz a találati lista elejére kerülsz, bérelt helyed lesz a VIP-szektorban, kiemelést kapsz, és elkérheted a szimpatikus jelöltjeid telefonszámát. Vagyis itt nem közvetlenül kényelmi szolgáltatást, hanem annak igénybevételére jogosító kreditet vásárolsz.

A krediteket megvásárolhatod egy szolgáltatási csomag részeként, illetve csak kreditet is vásárolhatsz, amit aztán te válthatsz be különféle plusz kényelmi szolgáltatásokra.

Légy azonban résen, mert mind a Classic tagság, mind pedig a vásárolt kreditekért kapható szolgáltatások automatikusan megújuló szolgáltatások. Bankkártyás vásárlás esetén a kreditegyenleg például minden alkalommal újra feltöltésre kerül, amikor az egyenleged 20 kredit alá csökken (A feltöltés mértéke a legutóbbi vásárlásodéval egyezik meg).

Ami azonban nagyobb érvágás lehet az az, hogy a tagsági viszony megszűnésekor a még fel nem használt krediteket – még új regisztráció esetén sem – fogod tudni felhasználni a későbbiekben.

Értékelni fogod azonban, hogy a regisztrációdat követő egy héten belül tutira beesik valamilyen bónusz a privát email fiókodba, amivel kedvezményesen veheted igénybe a fizetős szolgáltatásokat.

+1 Prémium irodai tagság

Tudtad, hogy az irodai társközvetítés átlagosan négyszer nagyobb hatékonysággal működik, mint az online társkeresés?

A Cronos társkereső érdekessége, hogy nemcsak egy online felületen, hanem személyesen is segít a párválasztásban, méghozzá országos irodai társközvetítés révén választják ki számodra az igényeidnek megfelelő, leinformált partnereket. Ehhez állandó kapcsolattartást és a társkeresőkkel való rendszeres konzultációt biztosít a szolgáltatás részeként, sőt, az online felületen elérhető összes alap és fizetős funkciót is garantálja számodra.

A Prémium irodai tagság tehát a Cronos legmagasabb szintű szolgáltatása, melyhez személyre szabott szakértői támogatást is kapsz. Különös, hogy ennek áráról azonban nem adnak sajnos tájékoztatást az oldalon. Ehhez be kell regisztrálnod a hozzád legközelebbi irodába, de kérhetsz visszahívást is a személyes profilodban időnként felbukkanó személyes tanácsadás hirdetésre kattintva is.

Egyedi funkciók

A Cronoson sok-sok funkció támogat abban, hogy mihamarabb összetalálkozhass a megfelelő társsal a virtuális térben. Érdekes és hasznos egyedi funkció például a tesztkészítés és kitöltés lehetősége. Ez azt jelenti, hogy előre megadott kérdésekből összeállíthatod saját tesztedet, amikre a jövőbeli esélyesek válaszolhatnak. Így könnyedén kiderülhet, hogy mennyire illetek össze.

Lehetőséged van arra is, hogy kérdezz azoktól, akiket szimpatikusnak találsz: ehhez vicces, meghökkentő játékos vagy épp elgondolkodtató kérdéseket ajánl fel az oldal, neked csak annyi a dolgod, hogy kiválassz egyet, és elküldd.

De a legviccesebb szerintem a palackposta funkció, amivel 3 levéltipp közül választhatsz, majd a kész levelet a hasonló korú társkeresőknek kipostázzák. A levél addig hányódik a társkeresők tengerén, amíg valaki ki nem fogja a palackot, és nem válaszol neked.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálattal email-ben veheted fel a kapcsolatot. Ehhez egy kissé kezdetleges ügyfélszolgálati adatlap is rendelkezésedre áll, bár arról nem kapsz infót, hogy mennyi idő alatt reagálnak a megkeresésedre.

Az oldalon nem találsz valós idejű ügyfélszolgálati chatet.

Biztonság

A Cronos elfogadta magára nézve Online Társkereső Szolgáltatások Etikai Kódexét, ami azért jött létre, hogy egy, a hazai szinten általánosan elfogadott alapvető etikai szabálygyűjteményként szolgáljon, és biztosítsa a felhasználók személyiségi jogainak védelmét, adataiknak biztonságát.

Megnyugtató előnye ennek a társkeresőnek, hogy az adatlapokat és a profilképeket is ellenőrzik, így kisebb az esélye annak, hogy csalók és komolytalan regisztrálók miatt rossz tapasztalatokkal távozz az oldalról. Ugyanakkor a profilhitelesítés kimerül az email címed megerősítésében, ami ugyan több, mint a semmi, de vajon elegendő?

Szintén aggályos, hogy bár a Cronos elérhetővé teszi szolgáltatásainak listáját az oldalon, azok árát homály fedi. Ez azt jelenti, hogy előbb meg kell adnod egy sor személyes és akár érzékeny adatot, mielőtt magáról a szolgáltatásról és annak áráról pontosabb képet kaphatnál.

Pozitívum viszont, hogy a társkeresőn részletes Általános Szerződési Feltételeket és Adatvédelmi Szabályzatot is találsz, ami azt is pontosítja, hogy az egyes tagsági funkciókhoz milyen adatokat kérnek el tőled, és azokat meddig és miként tárolják.

Nem fogsz nehézségbe ütközni akkor sem, amikor regisztrációdat szeretnéd törölni: ezt egyszerűen megteheted a belépést követően a Profilom/ Beállítások menüpontban a Fiók törlés résznél.

Hátrányok

A Cronoson olyan érzésed támad, mintha megállt volna az idő. A kissé elavult, statikus dizájn és a sok reklám már-már megmosolyogtató, ráadásul némileg zavaró is.  Sajnos sehol egy élő chat, nincs lehetőség hang-és videóüzenetre sem, miközben olyan alapfunkcióért, mint az üzenetküldés, pénzt kell kiadnod.

Az oldalnak nincs saját fóruma, és nem tartozik hozzá social média platform sem, miközben az előfizetésen túl külön krediteket kell vásárolnod ahhoz, hogy kiemeléshez juthass, vagy megkaphasd a másik telefonszámát. Ennek fényében enyhén túlárazottak a rövid idejű előfizetési csomagok (különösen a 2 hetes).

Problémásnak érzem a kreditvásárlást is, hiszen a tagsági viszony megszűnésekor a még fel nem használt krediteket később már nem fogod tudni felhasználni (új regisztráció esetén sem).

Összesítés

A Cronos Társkereső nagy felhasználóbázissal és aktív közösséggel rendelkező oldal, ami egyszerű és könnyen használható, ráadásul számtalan remek és egyedi funkcióval, valamint praktikus, felhasználóbarát mobilapplikációval teszi még különlegesebbé a párkeresés nehéz feladatát. A Cronos egyedülállóságát jelzi, hogy mindezek mellé egy országos társkereső irodahálózattal is támogatja a társra vágyókat.

 •  10 000 új regisztrált tag havonta
 •  Letisztult, könnyen áttekinthető felület
 •  Részletes kereső, sokféle szűrőfeltétel
 •  Rengeteg egyedi funkció
 •  Praktikus, felhasználóbarát mobilapplikáció

Hogy szerepel a Cronos Társkereső a legjobb társkeresőhöz képest?

Cronos TárskeresőSzexrandi
Közösség
Kereső
Felhasználói felület
Ügyfélszolgálat
Profil
Ár/érték arány
Biztonság
Regisztráció
Mobil verzió
Összpontszám
Szerző véleménye
Ingyenes regisztrációCsatlakozomCsatlakozom

Meggyőztünk? Regisztrálj a Cronos Társkereső társkeresőre

Ingyenes regisztráció