Badoo társkereső vélemény

Ha imádod, hogy a dolgok pörögnek körülötted, és a kapcsolataidban sem akarsz hosszasan lacafacázni, akkor a Badoo fiatalos dizájnja, lendületes és felhasználóbarát felülete biztosan elnyeri a tetszésed. Bár a Badoo neve összeforrt a randizással, itt laza, csevegős, barátkozós kapcsolatokra is szert tehetsz; ugyanakkor soha nem volt titok, hogy a Badoo az alkalmi szexkapcsolatokat keresők számára is eléggé népszerű platform. Ez a társkereső egy vizuálisan erős találkozási pont, ahol minden gyorsan történik, és az első benyomásnak óriási szerepe van. Mivel a profilképek hangsúlyosabbak, mint az egyéb tartalmak, így sejthetően nem az ásó-kapa-nagyharang- típusú kapcsolatok fognak itt megköttetni.

Badoo összesítő vélemény

Előnyök:
 •  Egyszerű, gyors regisztráció
 •  Intuitív, felhasználóbarát felület és kreatív funkciók
 •  Rengeteg felhasználó
 •  Szórakoztató vele a társkeresés
Hátrányok:
 •  Drága az előfizetés
 •  Gyenge a webes platform
 •  A felhasználókkal való párosítás gyenge
 •  Hosszútávú kapcsolatok kialakítására nem az igazi

Kiknek ajánlom a Badoot?

Ha imádod, hogy a dolgok pörögnek körülötted, és a kapcsolataidban sem akarsz hosszasan lacafacázni, akkor a Badoo fiatalos dizájnja, lendületes és felhasználóbarát felülete biztosan elnyeri a tetszésed.

Bár a Badoo neve összeforrt a randizással, itt laza, csevegős, barátkozós kapcsolatokra is szert tehetsz; ugyanakkor soha nem volt titok, hogy a Badoo az alkalmi szexkapcsolatokat keresők számára is eléggé népszerű platform.

Ez a társkereső egy vizuálisan erős találkozási pont, ahol minden gyorsan történik, és az első benyomásnak óriási szerepe van. Mivel a profilképek hangsúlyosabbak, mint az egyéb tartalmak, így sejthetően nem az ásó-kapa-nagyharang- típusú kapcsolatok fognak itt megköttetni.

Közösség

Bár a Badoo minden korosztályra nyitott, ez a felület egyértelműen a laza, alkalmi kapcsolatokra pályázó 20-as és 30-as felhasználóké, akik között kb. 60-40 százalékban vannak jelen a férfiak és a nők.

Ha megbarátkoztál az oldallal, igen gyakran belefuthatsz olyanokba, akik tilosban járnak, és meglévő kapcsolatuk mellől kacsintgatnak kifelé.

A felhasználói közösség legfőbb jellemzője, hogy rendkívül aktív, és ha azt szeretnéd, hogy az egekbe szökjön a népszerűségi mutatód, akkor te sem pihenhetsz sokat, különben el fogsz tűnni a tömegben.

Ingyenes verzió

A Badoo használata teljesen ingyenes, persze ekkora felhasználóbázisból azért érdemes valahogy kiemelkedni. Ezért azonban már fizetned kell.

Az ingyenes regisztráció és profilkitöltés után szabadon keresgélhetsz, megnézheted a közeledben lévő embereket, írhatsz és fogadhatsz üzeneteket. Megtekintheted és értékelheted profilokat, és azt is látni fogod, kinek hasonló az érdeklődése hozzád.

Használat

Regisztráció

A Badoora történő regisztráció ingyenes és pofonegyszerű. Létrehozhatsz egy teljesen új fiókot is (ehhez a telefonszámodra vagy az email címere lesz szükség), de a meglévő közösségi fiókod valamelyikével (pl. Facebook, Google) is összekötheted. Ez utóbbi nagyjából két-három lélegzetvételnyi időre rövidíti le a regisztrációs folyamatot, mert a fényképeidet, adataidat is átemelik a profilodról. A regisztrációkor meg kell még adnod, hogy milyen céllal regisztráltál a felületre (randi, csevegés, kapcsolat) és kikkel (nem, kor, lakhely) szeretnél ismerkedni.

Fontos infó, hogy a teljes körű használathoz kérni fogják tőled a profilod hitelesítését is. Ezt többféleképp is megteheted:

 • egy webkamerával készített fényképpel
 • valamelyik közösségi fiókoddal való összekapcsolással vagy
 • a telefonszámod megadásával is.

Ha kész vagy, jöhet a profilod kitöltése!

Profilok

Az adatlapon az egyéb társkeresőkben is szokásos adatokat fogják tőled kérdezni, így a nem, szexuális orientáció, munkahely, tanulmányok, kapcsolati státusz mellett többek között a személyiségeddel, külső jegyeiddel és zenei ízléseddel kapcsolatos infókat is megadhatsz.

Ha a Facebook fiókoddal regisztráltál be, akkor automatikusan átemelik az érdeklődési köreidet is, de ezeket utólag is szerkesztheted.  Ez azért tök szuper funkció, mert a többiek adatlapján kiemelik azokat, amelyekben közösek vagytok.

Úgy tűnik azonban, hogy az applikáción jóval több infót tudsz megadni magadról, mint a webfelületen, így a teljesebb kitöltéshez érdemesebb a telefonodról próbálkozni. Ez utóbbin – ha engedélyezed a helymeghatározást – a tartózkodási helyedet jelöli be az alkalmazás aktuális területként. Mivel a közeledben lévő emberek közül is kapsz ajánlót a Badootól, így – ha sokat utazol – a webes platformon érdemes aktualizálnod vagy kikapcsolnod ezt a részt.

Az applikációban részletesen beállíthatod azt is, hogy milyen partnert keresel, sőt arra is van lehetőség, hogy csak a fotóval igazolt profilokat ajánlja majd neked az alkalmazás.

Keresés

A Badoo mobilappján többféle szűrőt is beállíthatsz a társkereséshez. Szerintem ezek viszonylag részletesek, hiszen minden olyan infót szűrhetsz, amire az adatlap rákérdez. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy nem mindig sikerül megugrani azt a kívánságot, hogy a lakóhelyed környékéről érkezzenek a profilajánlók. Ez utóbbi problémát orvosolja elvileg A közelben funkció, ahol azok között keresgélhetsz, akik online elérhetőek a közeledben.

Számomra azonban némileg rejtély, hogy mi alapján akar az algoritmus párosítani a Randi játékban feldobott emberekkel. Attól tartok, hogy azok, akinek prémium előfizetése van, nagyobb valószínűséggel bukkannak itt fel. Ez azonban nem feltétlenül indítja be a kémiát…

Kapcsolatteremtés

A Badoo legfontosabb kapcsolatteremtési lehetőségét a csevegő felület jelenti. Ha a Randik Igen-Nem játékában kölcsönösen szimpatikusnak találjátok egymást, akkor az illető automatikusan átkerül a chat szekcióba, és máris beszélgethetsz vele. Nyugi! Üzeneteket azoknak is küldhetsz, akikkel nem álltál párban, de ez esetben a másik eldöntheti, hogy engedélyezi-e a kapcsolatfelvételt.

A kommunikációs funkciók közül ki kell emelnem a videochatet, valamint a virtuális ajándék küldési lehelőséget; míg a kapcsolatfelvétel nehézségeit a kérdezz-felelek játék könnyíti meg, amit szintén a chatfelületen érhetsz el.

Használhatóság

A Badoo piszok gyors függőséget okoz annak a rengeteg kreatív és innovatív funkciónak köszönhetően, ami nemcsak megkönnyíti, de szórakoztatóvá is teszi a használatát.

Vitán felül áll, hogy az app rendkívül intuitív, könnyen használható és sokoldalú, színvilága kellemes, az elrendezése pedig hasonló a többi közösségi platforméhoz. A weboldal azonban nehézkes, sok funkció hiányzik róla, és kifejezetten kényelmetlen a használata.

Mind az iOS, mind az Android applikáció rendszeres frissítést kap, így garantált a felmerülő hibák kiküszöbölése, a közösségi fiókokkal való integrációnak köszönhetően pedig a profil kitöltése és a helymeghatározás gyakorlatilag automatikus.

Ár, ár/érték

A Badoo a klasszikus társkeresős előfizetői lehetőségeket kínálja, vagyis előfizetői csomagokban kaphatod meg a prémium funkciókat, és kreditvásárlással juthatsz hozzá a népszerűségnövelő szolgáltatásokhoz.

A fizetés kellően rugalmas: PayPal, hitel- vagy bankkártya és mobiltelefonos fizetési opció is rendelkezésedre áll. Ráadásul a Badoo 3 napra ingyen biztosítja számodra a prémium szolgáltatásokat, így lehetőséged van kipróbálni ezeket, időnként pedig ingyen kreditekhez is hozzájuthatsz, ha résen vagy.

Ugyanakkor más társkeresők árazásához képest mindkét szolgáltatást roppant drágának találom, de nem akarok igazságtalan sem lenni: a prémium csomaggal nyolcféle extra szolgáltatást és teljesen reklámmentes felületet kapsz egy alapvetően nagyon szerethető, sokféle funkcióval kényeztető, igényes oldalhoz.

Azt azért zárójelben megjegyzem, hogy az asztali verzióval kapcsolatban korántsem vagyok ilyen lelkes.

Összességében, ha a legtöbbet akarod kihozni a platformból, akkor 6 hónapos prémium előfizetéssel jársz a legjobban.

Prémium funkciók

A prémium előfizetéssel reklámmentesen és akár láthatatlan módban is böngészhetsz a Badoon. Olyan plusz infókat tudhatsz meg, mint hogy kinek jöttél be a Randi játékban és ki jelölt kedvencnek, de közvetlen kapcsolatba léphetsz az oldal legnépszerűbb tagjaival, és azonnal találkozhatsz az új Badoo tagokkal is. Ha elbambultál az Igen-Nem játékban, és az utoljára elutasított felhasználó mégis érdekel, akkor ezt a szavazatodat visszavonhatod.

Kreditvásárlással fel tudod hívni magadra a figyelmet, kiemelt sávba kerülhetsz, gyakrabban fogsz feltűnni a Randi játékban, előre sorolnak a helyi emberek ajánlóban, és nem mellesleg mókás matricákat adhatsz az üzeneteidhez.

Egyedi funkciók

Az oldal egyik különleges funkciója a népszerűségi mutató, ami a profilod népszerűségét jelzi a többi felhasználónak.  Ez az érték akkor emelkedik meg, ha sokan nyomnak szívecskét a profilodra, rengetegen írnak neked, és te is kimaxolod az oldal funkcióit. Ez a funkció egyébként elsősorban fizetésösztönző céllal működik.

Az egyedi funkciók közül egészen speciális a szelfi-kérés lehetősége, amivel a női felhasználhatók chatelés közben meggyőződhetnek a másik fél valódiságától. A szórakoztató lehetőségek közül pedig kiemelkedik az a funkció, amivel celebekre vagy ismerőseidre hasonlító profilokat kereshetsz.

Ügyfélszolgálat

A Badoon némi nyomozást igényel, hogy kapcsolatba tudj lépni az ügyfélszolgálattal. Mivel a profilodban nincs ügyfélszolgálati menüpont, így csak a Súgóban keresgélve, a GYIK-ben derül ki, hogy az ügyfélszolgálattal a Facebook-on vagy a Twitter,-en is kapcsolódhatsz, illetve emailt is dobhatsz egy űrlapon keresztül.

Biztonság

Mivel korábban sok adatvédelemmel kapcsolatos kritika érte az oldalt, így számos biztonsági funkciót fejlesztett ki, hogy kiszűrje a kamuprofilokat és ellenőrizze a felhasználók tevékenységét.

Az egyik ilyen biztonsági funkció, hogy hitelesítened kell a fiókodat a telefonszámod, közösségi fiókjaid vagy egy speciális profilkép segítségével. Ehhez egy megadott minta alapján, egy kézmozdulatot utánozva kell elkészítened egy képet, amit moderátorok ellenőriznek és hagynak jóvá. Kezdő vagy gyakorlatlan felhasználók azonban előfordulhat, hogy elvéreznek ezen a feladaton.

A profilodon részletes adatvédelmi beállítást is végezhetsz, és arra is van (fizetésős) lehetőséged, hogy anonim módon nézgelődj a platformon.

Mivel a Badoon is számtalan szenzitív adatot kell megadnod, így fontos infó, hogy már regisztrálás előtt elérheted a Felhasználási feltételeket és Adatvédelmi útmutatót. Üröm az örömben, hogy az adatokkal kapcsolatos tudnivaló csak angol nyelven olvasható.

Hátrányok

A Badoo egyik nagy előnye – a számtalan remek felhasználói funkció és a folyamos fejlesztés –, egyúttal a hátránya is. Annyiféle lehetőség közül válogathatsz ugyanis, hogy kezdő regisztrálóként, kellő háttértudás nélkül pillanatok alatt el fogsz veszni, amint letöltöd a mobilapplikációt.

A weboldal viszont katasztrofális: néhol teljesen értelmezhetetlen, és a funkciók nagy része elérhetetlen. Kicsit olyan érzésed lesz rajta, mint Marge Simpsonnak, aki ész nélkül kattint mindenhova, és végül tudtán kívül megrendel egy hűtőt.

Sajnos egy idő után azt is észre fogod venni, hogy az algoritmus eléggé véletlenszerűen párosít össze az emberekkel.  Minél nagyobb a profilod és a képeid népszerűsége (amit elsősorban előfizetéssel és kreditvásárlással turbózhatsz fel), annál több találatra számíthatsz.

Végül nem rejthetem véka alá a véleményem az előfizetésekkel kapcsolatban sem: a sok egyedülálló funkció ellenére is eszméletlenül túlárazott a prémium szolgáltatásokat kínáló csomag.

Összesítés

A Badoo fiatalos, könnyen kezelhető és szórakoztató párkereső oldalként elsősorban a laza, kötetlen kapcsolatok platformja, ahol közel félmilliárd felhasználó gondoskodik a folyamatos pörgésről és az oldal aktivitásáról. Itt garantáltan nem fogsz unatkozni, hiszen rengeteg, folyamatosan megújuló, nagyszerű funkcióval gondoskodnak a fejlesztők arról, hogy társkeresés közben is jól érezd magad.

Az őszinte randik helye
 •  Egyszerű, gyors regisztráció
 •  Intuitív, felhasználóbarát felület és kreatív funkciók
 •  Rengeteg felhasználó
 •  Szórakoztató vele a társkeresés

Hogy szerepel a Badoo a legjobb társkeresőhöz képest?

BadooSzexrandi
Közösség
Kereső
Felhasználói felület
Ügyfélszolgálat
Profil
Ár/érték arány
Biztonság
Regisztráció
Mobil verzió
Összpontszám
Szerző véleménye
Ingyenes regisztrációCsatlakozomCsatlakozom

Meggyőztünk? Regisztrálj a Badoo társkeresőre

Ingyenes regisztráció