Diplomás társkeresők

Támogatott tartalom  
Ha az általunk hivatkozott társkeresőkre beregisztrálsz és / vagy ott pénzt költessz, akkor ezért mi egy kis jutalékot kaphatunk. Ezt az összeget az oldal fejlesztésére és a szerzőink munkadíjára is fordítjuk. Ez a jutalék nem növeli számodra a szolgáltatás árát.
Hirdess itt  

Diplomás társkeresők

 

Fontos számodra, hogy partnered is rendelkezzék felsőfokú végzettséggel? Kifejezetten olyan társkeresőt keresel, ahol diplomás emberekkel kerülhetsz kapcsolatba?

A diplomás online társkeresők előnye, hogy sok-sok hozzád hasonló, ismerkedni vágyó felhasználóval találkozhatsz. Ám ezek az oldalak azért is nagyszerűek, mert valószínűleg te is – akárcsak a legtöbb felsőfokú végzettséggel bíró ember – gyakran időhiányban szenvedsz. Ezért nem biztos, hogy a szórakozás és minőségi párkeresés is belefér a szűkre szabott időrendedbe. A diplomás társkereső szolgáltatásokkal gyorsan, hatékonyan keresgélhetsz a számodra szimpatikus partnerek között.

És bár manapság az online társkeresés épp olyan normális jelenség, mint az internetes bankolás, ennek ellenére nagy fába vágja a fejszéjét az, aki a virtuális világban igyekszik rátalálni a nagy Ő-re. Ebben az útmutatóban elsősorban abban leszek a segítségedre, hogy mire figyelj, amikor regisztrálsz egy diplomás társkeresőre, és melyek azok a specifikációk, amelyekkel ezeknek az oldalaknak rendelkezniük kell.

A diplomás társkeresőkről

Mennyire fontos szempont a diploma az online társkereséskor?

A társkereső alkalmazások és oldalak villámgyors népszerűségre tettek szert az elmúlt években, de megnyugtathatlak, hogy a párválasztási preferenciáink hangyányit sem változtak az online felületeken sem. Bár az „ellentétek vonzzák egymást” – elmélet nagyon csábító, de továbbra is azoknak az embereknek a társaságát keressük elsősorban, akiknek neveltetése, érdeklődése, gondolkodása, iskolai végzettsége hasonló a mienkéhez, és akik társas kapcsolódásaikban is hozzánk hasonlóak.

 

Ezt támasztja alá a Computers in Human Behavior folyóiratban megjelent 2022-es tanulmány is, amely szerint a felsőfokú végzettségűek nagyobb valószínűséggel választották a felsőfokú végzettségű felhasználókat, míg az alacsonyabb végzettségűek esetében az iskolai végzettség és a szakmai háttér nem volt szignifikáns tényező.

Ha tehát diplomás vagy, érdemes ezt a szempontot is felvenni a társkeresésed során.

A diplomás társkeresők előnyei

A társkeresők univerzumában különleges helyet foglalnak el az úgynevezett tematikus társkeresők, amelyekre kifejezetten olyan emberek regisztrálnak be, akik pontosan tudják, mit szeretnének, és ahová bizonyos szempontok alapján (pl. szakmai háttér, anyagi helyzet vagy iskolai végzettség, azonos oktatási intézmény) kerülhetnek be a tagok.

Minőségi társkeresés

A tematikus diplomás társkereső oldalakon, szemben az olyan alkalmazásokkal, mint a Tinder, ahol elsősorban a fényképek alapján döntenek a felhasználók, a személyes értékek, a hasonló világszemlélet és az azonos végzettség is teret kaphatnak a párunk kiválasztásakor.

S hogy miért is jó választás egy ilyen társkereső oldal?

Egy diplomás társkeresőn a mennyiség helyett elsősorban a minőségi szempontok dominálnak. Vagyis míg a Tinderen és a hozzá hasonló társkeresőkön elsősorban gyorséttermi szolgáltatásokat kapsz, addig a tematikus társkeresőn minőségi fine dining és kulináris élvezetek várnak rád.

Tisztában vagyok vele, hogy a diplomának manapság már nincs akkora jelentősége, de összességében mégiscsak egy biztos kapaszkodó lehet ahhoz, hogy ne vakon kelljen tévelyegned az online randialkalmazásokon.

Ezeken a speciális felületeken szerintem nagyobb eséllyel találhatsz rá olyan partnerekre, akiknek nemcsak egy vagy több oklevelük van, hanem a felsőoktatásban eltöltött éveknek hála, szélesebb látókörrel, speciális készségekkel rendelkeznek, és fontosnak tartják, hogy munkájukban és magánéletükben is folyamatosan fejlődjenek. A felsőfokú tanulmányok megléte egyfajta megelőlegzett garancia a társkeresés során arra, hogy az illető életcéljai, sikerhez és tudáshoz való hozzáállása, egzisztenciája, kulturális és műveltségbeli tudása valószínűleg hasonló lesz a tiédhez.

Időspórolás

Egy diplomás ember (orvos, ügyvéd, közép- és felsővezető, üzletember) esetében, aki ráadásul felelős beosztásban dolgozik, vagy saját cégét vezeti, az időhiány komoly probléma lehet. Számukra kiemelten fontos, hogy a társkeresés során se kelljen felesleges köröket futniuk olyanokkal, akikkel egyébként nem szeretnének megismerkedni. Egy minőségi szolgáltatásokat nyújtó, diplomás társkereső rengeteg időt, energiát és számos negatív élményt is meg fog spórolni nekik.

Vonzó intellektuális közeg

Egy diplomás társkeresőben jó eséllyel találkozhatsz olyanokkal, akikkel egy nyelvet beszélsz. Sőt, ha időnként te is felfedezni véled magadon a szapioszexualitás jegyeit, azaz kifejezetten vonzónak találsz valakit, aki intellektuálisan is kiemelkedő személyiség, és igényled a rendszeres, minőségi beszélgetéseket, akkor egy diplomás társkeresőn mindenképpen érdemes lesz szétnézned.

A diplomás társkeresők hátrányai

Szűk felhasználóbázis

Mivel a diplomás társkeresők a tematikus keresőkhöz hasonlóan alaposan szűrik a tagokat, így jóval kisebb felhasználóbázissal rendelkeznek, mint más, kevésbé speciális oldalak. Ez némileg ronthatja a párkeresési esélyeidet, mert egy idő után mindig ugyanazokkal az adatlapokkal fogsz találkozni.

Sznobizmus

Gyakran éri az a vád a diplomás társkereső oldalakat, hogy túlságosan sznobok és elitisták, a diplomás jelző pedig valójában csak egy tetszetős csomagolás. A negatív vélemények szerint az ide beregisztráló diplomás férfiak anyagi jólétükkel és presztízsükkel villogva akarnak nőt fogni; míg a hölgyek elsősorban egy kitömött pénztárcát látnak a diplomás, jó egzisztenciával rendelkező pasikban.

Kevés van belőlük

A másik probléma ezekkel az oldalakkal, hogy bár külföldön óriási népszerűségnek örvendenek, idehaza egyelőre meglehetősen kevés van belőlük.

Akkor ezek szerint nagy ívben kerüld el ezeket az oldalakat? Semmiképp!

Nyugi, azért ezek a hátrányok nem jelentik azt, hogy teljesen veszett ügyről van szó! Diplomásként ugyanis nem feltétlenül kell ragaszkodnod a tematikus diplomás társkeresőkhöz.

Mutatom, merrefelé keresgélj még!

A nem tematikus társkeresők előnyei diplomások számára

Számtalan igényes, nagy felhasználóbázissal rendelkező társkereső szolgáltatás közül válogathatsz, ahol nem korlátozzák a belépés feltételeit. Ez azért jó, mert egyrészt szélesebb felhasználói közösség képviselteti magát, másrészt ezek az oldalak lehetővé teszik, hogy végzettségre vagy foglalkozásra is szűrhesd a szóba jöhető partnereket. Emellett nagyon gyakran maguk az oldalak tematizálják felhasználóikat egy-egy megadott szempont (kor, város, családi állapot, iskolai végzetség) alapján, így a különféle diplomás társkereső partneroldalaikon te is komfortosan fogod magad érezni a hasonló gondolkodású társkeresők között.

Milyen szempontokat vegyél figyelembe egy diplomás társkereső kiválasztásakor?

Célok

Mielőtt a legelső utadba kerülő társkeresőre felregisztrálnál, gondold végig, hogy mik is a céljaid! Komolyabb, hosszútávú kapcsolatot akarsz, ahol az intellektus is hangsúlyos szerepet kap? Vagy inkább egy lazább, alkalmi kapcsolatot keresel a szabadidőd eltöltéséhez? Esetleg kifejezetten az egyéjszakás szexkalandok mozgatnak meg?

Érdemes céljaidnak megfelelően kiválasztani azokat a társkereső oldalakat, ahol ráakadhatsz a megfelelő partnerre. Egy diplomás társkereső, ahol tudományos alapokra helyezett algoritmus választja ki a leginkább hozzád passzoló társat, egyértelműen nem az a hely, ahol tiszavirág életű kalandok miatt regisztrál fel egy ember.

A felhasználóbázis

Ha megfogadsz egy jótanácsot: feltétlenül nézz utána, hogy milyen felhasználóbázissal rendelkezik az adott oldal. Erről többnyire maguk az oldalak is közölnek statisztikákat. Jó, ha a tagok között jelentősen felülreprezentáltak a diplomások, és persze az is fontos, hogy a korosztályodnak megfelelő felhasználók is képviseltessék magukat.

Ingyenes vagy fizetős diplomás társkereső?

Fizetős oldalak

A diplomás és más elit jellegű társkeresők esetében általában magasabb előfizetési díjakra számíthatsz. Emögött a koncepció mögött elsősorban az áll, hogy alaposan szűrjék a felhasználókat, megteremtsék az exkluzivitás érzetét, és csak a társkeresésben valóban elkötelezett, (és/vagy anyagilag is biztos háttérrel rendelkező) tagok számára biztosítsák a bejutást.

Vannak olyan oldalak, ahol mindenféle tevékenységet fizetéshez kötnek, esetleg már a regisztrációért is fizetni kell. Azt javaslom, hogy innen mihamarabb lépj olajra, hiszen miért nyitnád ki a pénztárcád egy olyan szolgáltatásért, amit még csak meg sem tudsz nézni?

Teljesen ingyenes oldalak

Őszinte leszek veled: nem tartom jó dolognak, ha szinte minden fontos funkciót korlátlanul használhatsz egy társkeresőn, vagy legfeljebb csak az apró extrákért (pl. virtuális ajándékküldés, kacsintás) kell fizetned. Ezek a webhelyek nem fordítanak időt és energiát arra, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsanak, folyamatosan fejlesszenek és felhasználóbázisukat is bővítsék. A teljesen ingyenes társkeresőknek ugyanis nem az a célja, hogy valóban megtaláld a párod, hanem az, hogy minél több időt tölts keresgéléssel a reklámokkal kitömött oldalaikon.

Ingyenes alapfunkciók, fizetős extrák – az ideális párosítás

Minőségi szolgáltatást az ingyenes regisztráció és pár alapfunkció használata mellett csakis fizetős tagsággal fogsz kapni egy diplomás társkeresőn.

Fontos szempontnak tartom, hogy a fizetős, prémium szolgáltatások mellett legyen lehetőséged arra is, hogy megkóstolhasd az adott társkeresőt, és el tudd dönteni, hogy valóban megfelel-e az igényeidnek, és jól érzed-e magad rajta felhasználóként. Ha tehát diplomás társkeresőben gondolkodsz, akkor érdemes olyat választanod, ahol a fizetős extrák (pl. üzenetváltás, videochat, előre sorolás a találati listákban) mellett legalább pár alapfunkciót (pl. profilok megtekintése, böngészés a felhasználók között) ki tudsz próbálni. Itt is tanulmányozd azonban át alaposan a díjtáblázatokat, és mérlegeld, hogy ár/érték arányban mit is kapsz pontosan a pénzedért!

Társkereső profil

A diplomás társkereső oldalakon is a profilod fogja nagyrészt meghatározni, hogy mennyire leszel sikeres a párkeresésben. Minél részletesebb és minél több információt árul el rólad az adatlapod, annál nagyobb lesz az esélyed arra, hogy rátalálj az ideális társra a virtuális világban is. Külön felhívnám a figyelmed arra, hogy érdemes olyan társkereső alkalmazást választanod, ahol részletesebb bemutatkozás írására is van lehetőséged. Ezt semmiképp ne hagyd kitöltetlenül!

Mesélj róla ki is vagy, és miért fontos számodra, hogy hozzád hasonló gondolkodású, diplomás emberekkel kerülhess kapcsolatba. Hangsúlyozd ki érdeklődési körödet, jelezd, hogy fontos számodra a kommunikáció és az intellektuális kihívások.

A diplomás társkeresők arra is lehetőséget adnak, hogy feltüntesd azokat az oktatási intézményeket, ahol a diplomáidat szerezted, és így kapcsolatba kerülhess a szintén itt végzett tagokkal. Ha büszke vagy Alma Materedre, és arra hogy te is az iskola kötelékébe tartoztál, akkor ezt is jelezheted a többi felhasználó felé.

Kérdőívek, személyes tesztek és algoritmusok

Részesítsd előnyben azokat az oldalakat, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy valóban megtaláld a hozzád leginkább passzoló társat!

Honnan ismerheted fel ezeket?

Ezeken a társkeresőkön gyakorta találkozhatsz személyiség tesztekkel és kérdőívekkel, amelyek sok-sok kérdés és játékos feladat segítségével térképezik fel külső és belső tulajdonságaidat, utánajárnak, milyen értékek fontosak számodra, és azt is kinyomozzák, hogy milyen elvárásaid vannak a partnereddel szemben.

Ahol ilyen kiterjedt kérdőívet használnak, azt tapasztalhatod, hogy a felhasználók profilja is sokkal alaposabb, és könnyebben találnak olyan diplomás párt számodra, akivel kompatibilisek lesztek.

Ezeken az oldalakon ugyanis fejlett algoritmusok veszik át a régi korok gardedámjainak és kerítőinek a szerepét, és a párkapcsolatok működéséhez elengedhetetlen valamennyi területet számba véve (pl. célok, értékek, család, iskolai háttér, konfliktuskezelés, szex stb.) választják ki a legideálisabb jelölteket számodra.

Keresők

Minden társkereső oldalon találhatsz egy keresőt, ahol különféle szempontok mentén szűkítheted a számodra releváns felhasználók körét, és böngészhetsz a profiljaik között.

Mivel a sikeres párkapcsolatok egyik alapja a lakóhely közelsége, így alapvető elvárás, hogy a kereső lokációalapú legyen, és a közeledben is keresgélhess a diplomás felhasználók közül. Ha kifejezetten diplomás embereket keresel, és egy nem tematikus oldalon szörfölsz, akkor fontos az is, hogy kellően részletes keresőben a végzettségre is tudj szűrni. Sok felületen manapság már az alap-és mesterképzés mellett a PhD re vagy egyéb felsőoktatási szakképzésre is rá tudsz keresni.

Prémium szolgáltatások

Társkereső oldalanként változó, hogy milyen fizetős szolgáltatásokat vehetsz igénybe (pl. leveleid előre sorolása, hogy kitűnj a postafiókban; nagyobb méretű fényképek nézegetése; statisztikák megjelenítése). A diplomás társkeresők esetében elsősorban a keresőfelületre hívnám fel a figyelmedet. A kibővített keresőkben a végzettség, iskolai-tudományos és anyagi háttér, beosztás szűrők sok esetben már fizetős szolgáltatásként érhető el.

Arra is kaphatsz fizetős lehetőséget, hogy a találati listákban csak azoknak a felhasználóknak jelenj meg, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.

Diszkréció, biztonság

Nem mindegy az sem, hogy diplomásként hol keresgéled a szóba jöhető partnereidet. Járj utána mindig, hogy a kiválasztott társkereső weboldal, alkalmazás megtesz-e minden fontos óvintézkedést, hogy adataiddal ne éljenek vissza!

  • Ellenőrzik a felhasználók szöveges és képi tartalmait?
  • Megóvnak a kéretlen reklámoktól és attól, hogy csalás áldozatává váljál?
  • Odafigyelnek rá, hogy kiszűrjék a hamis profilokat?
  • Van lehetőség privát képeket feltölteni?
  • Tudod jelenteni, tiltani a problémás felhasználókat?
  • Van 0-24-ben elérhető ügyfélszolgálat?

Egy olyan társkeresőn, ahol regisztráció nélkül is elérhető a profilod bárki számára, semmiféle moderáció nincs, és hírből sem ismerik az adatvédelmi nyilatkozat fogalmát, ott tutira nem leszel védve!

Felhasználói felületek

A legjobb diplomás társkeresők szem előtt tartják a felhasználók igényeit, mobileszközökön és asztali gépen is könnyen használhatóak.

További tippek, hogy a legtöbbet hozhasd ki a diplomás társkeresőkből

  • Ne légy sznob!

Steve Jobs, Coco Chanel, Széchenyi István, Walt Diseny és Lady Gaga – tudod mi a közös bennük?

Egyikük sem jöhetne szóba nálad, ha csakis diplomás partnerekkel akarsz ismerkedni.  Pedig a papír nem minden! Lehet, hogy a partnerednek nincs egyetemi diplomája vagy doktori fokozata, de attól még lehet egy sikeres és boldog ember, aki elkötelezte magát az egész életen át tartó tanulás mellett, és megvalósította saját ötleteit.

Azt tapasztalom, hogy sokan foggal-körömmel ragaszkodnak a diplomás szinglikhez, ezzel pedig egy csomó olyan embert kizárnak az életükből, akikkel minden más téren nagyszerűen összeillenének.

Persze, fontos, hogy legyen elképzelésed arról, milyen típusú társat tudsz elképzelni magad mellé, de lényeges az is, hogy kellő nyitottsággal viszonyulj minden, számodra szimpatikus partnerhez. Használd a tudásod, csillogtasd meg az intelligenciád, de ne légy arrogáns és nagyképű!

  • Ne légy egy két lábon járó CV!

Engedj bepillantást a személyiségedbe! Bármennyire is fontos számodra a megfelelő iskolai háttér és a diploma, ne ess abba a hibába, hogy egy komplett tudományos önéletrajzot feldobsz magadról a társkeresőre. Ez csak arról győzi meg a többi felhasználót, hogy egy papírt lobogtató, dögunalmas, sótlan alak vagy. Mutasd meg, hogy bár elsősorban diplomás egyedülállókat keresel, de egy izgalmas, érdeklődő és nyitott embert ismerhetnek meg a személyedben, akinek ugyanúgy vannak hobbijai, kedvenc filmjei és hóbortos ötletei, szeretnivaló hibái, mint bárki másnak.

  • Az IQ mellett az EQ-t is vedd számításba!

Az érzelmi intelligenciát (EQ) nem osztogatják az egyetemeken és főiskolákon. Pedig a kommunikáció, az optimizmus, a konfliktuskezelés és az empátia gyakran többet nyom a latba, mint a diploma, hiszen a boldogságunkat és a párkapcsolatunk minőségét alapjaiban határozhatja meg.

Ha tehát nem csak egy egyéjszakás kapcsolatra vagy egy laza, tét nélküli flörtre vágysz, akkor a párkeresés során az érzelmi intelligencia is elengedhetetlen. A magas érzelmi intelligenciával rendelkező partner kíváncsi és spontán; magabiztos, de kellő önismerettel bír, és nem fél a változásoktól.

Mérd fel a társkeresők kínálatát, kezdeményezz, beszélgess, és szorgalmasan töltsd ki az oldalakon található kérdőíveket, amelyekben nagyon gyakran épp az érzelmi intelligencia legfontosabb jegyeit mérik fel a tagoknál!

Megéri diplomás társkeresőre regisztrálni?

A társkeresésben hangsúlyosan kapnak szerepet azok a közös jegyek, amelyek a későbbiekben szilárd alapjai lehetnek egy kapcsolatnak. Ilyen társkereső szempont a diplomás emberek számára az, hogy leendő társuk szintén rendelkezzen felsőfokú képzettséggel. A diplomás társkeresők olyan felhasználóbázissal rendelkeznek, ahol könnyebben egymásra találhatnak a hasonló hátterű tagok.

Mivel nálunk még kevéssé elterjedtek ezek a speciális társkeresők, ezért érdemes más, nagy tapasztalattal és tagsággal bíró, minőségi szolgáltatást nyújtó oldalakra is beregisztrálni, ahol arra is van lehetőséged, hogy kifejezetten diplomás partnerek között keresgélhess.

 

Toprandi ingyenes Facebook társkereső közösség

Gyere és csatlakozz a több, mint 25.000 tagot számláló ingyenes Facebook társkereső csoporthoz! Oszd meg fotóidat, csevegj és ismerkedj kötetlenül.

Ajánlott társkeresők